Melania Trump forsvarer abortrettigheter i ny bok

3 days ago 11



 ALEX EDELMAN / AFP / NTB Foto: ALEX EDELMAN / AFP / NTB

USAs tidligere førstedame tar et overraskende standpunkt i sin kommende bok.

torsdag 3. oktober kl. 02:23

I en ny selvbiografi som kommer ut neste måned, tar Melania Trump et uventet standpunkt i abortdebatten. Den tidligere førstedamen forsvarer kvinners rett til abort, skriver The Guardian.

– Det er avgjørende å garantere at kvinner har autonomi til å bestemme om de vil ha barn, basert på egne overbevisninger og uten innblanding eller press fra myndighetene, skriver Melania Trump i boken.

Hun går langt i å forsvare retten til selvbestemt abort:

– Hvorfor skal noen andre enn kvinnen selv ha makt til å bestemme hva hun gjør med sin egen kropp? En kvinnes grunnleggende rett til individuell frihet gir henne myndighet til å avslutte svangerskapet hvis hun ønsker det, hevder hun.

Melania Trumps uttalelser står i sterk kontrast til Det republikanske partiets offisielle linje og hennes ektemann Donald Trumps politikk. Under Trumps presidentperiode ble tre høyesterettsdommere utnevnt som senere var med på å oppheve Roe vs. Wade-kjennelsen som sikret føderal aborttilgang.

I boken forsvarer Melania Trump også retten til abort sent i svangerskapet i visse tilfeller, og uttrykker støtte til slagordet «Min kropp, mitt valg».

– Jeg har alltid trodd at det er avgjørende for folk å ta vare på seg selv først, skriver hun om sitt syn på abortrettigheter.

Boken «Melania» kommer ut i USA neste tirsdag, ifølge The Guardian.

Read Entire Article