Masseflukt fra byer på Gazastripen etter nye israelske evakueringsordre

1 month ago 37



Fordrevne paletinere går i gater fulle av kloakk i Khan Younis sør på Gazastripen tidligere i sommer. Foto: Jehad Alshrafi / AP / NTB

Tusenvis av palestinere har flyktet fra deler av Khan Younis og Deir al-Balah etter at det israelske militæret utstedte nye evakueringsordre på Gazastripen.

torsdag 22. august kl. 08:24

De israelske angrepene ser ut til å fortsette for fullt. FN har fordømt nok et angrep på en skole som ble brukt som tilfluktssted for internt fordrevne.

Ordrene som Israel ga for deler av Khan Younis i sør og Deir al-Balah sentralt på Gazastripen onsdag, påvirker 115 ulike steder med over 150.000 mennesker, opplyser Stéphane Dujarric, talsperson for FNs generalsekretær.

Prekær vannmangel

I Deir al-Balah har vanntilførselen minsket med 70 prosent. Det er også kritisk mangel på hygieneprodukter, ifølge en uttalelse fra Dujarric.

Så langt i august har Israel utstedt evakueringsordre som omfatter en kvart million mennesker, viser FNs oversikt.

Ifølge FN er 90 prosent av Gazas over 2 millioner innbyggere drevet på flukt siden krigen startet 7. oktober, mange av dem gang på gang.

Områdene de er stuet sammen på, blir stadig trangere, og FN har allerede fastslått at det ikke lenger finnes noen trygge områder for sivilbefolkningen i det palestinske området.

En palestinsk gutt flykter fra flyktningleiren Maghazi sentralt på Gazastripen sist lørdag. Foto: Abdel Kareem Hana / AP / NTB

Over 20 drept

Torsdag morgen meldte det palestinske nyhetsbyrået Wafa at elleve personer er drept i et israelsk angrep mot en boligbygning i byen Beit Lahiya, nord på Gazastripen. Angrepet skjedde tidlig torsdag, ifølge Wafa.

Et tyvetall mennesker er meldt drept i israelske angrep onsdag og torsdag. Ni av de drepte ble brakt til Nasser-sykehuset i Khan Younis i sør, blant dem en kvinne og et barn, mens al-Aqsa-sykehuset i Deir al-Balah tok imot åtte lik. Opplysningene kommer fra ansatte ved sykehusene, samt en journalist fra det amerikanske nyhetsbyrået AP, som har telt likene.

Publisert: 22.08.24 kl. 08:24Oppdatert: 22.08.24 kl. 08:24

Relaterte emner

Read Entire Article