Maskerte tyver med motorsag endte i politijakt

1 month ago 20



HER ENDTE JAKTEN: Politiet fikk stoppet tyvene på en skogsvei ved Bratsberg i Trondheim. Foto: Joakim Halvorsen

Ved hjelp av en spikermatte fikk politiet til slutt stoppet mannen og kvinnen som er mistenkt for å stjele både alkohol og en bil i Trondheim.

fredag 23. august kl. 10:23

Det var klokken 07.30 fredag morgen at politiet fikk melding om hendelsen.

– Vi fikk melding fra en dagligvarebutikk i Klæbu om to gjerningspersoner som forsynte seg av alkohol. Den ene av de to hadde med seg en motorsag og var maskert, forteller operasjonsleder Øystein Volden i Trøndelag politidistrikt til VG.

Adresseavisen meldte først om saken.

– For meg er det ukjent om motorsagen ble brukt til å true, eller om det bare var en dårlig rekvisitt for å skremme. Men de forlot i hvert fall butikken med alkoholen, fortsetter han.

Forsøkte å stjele bil

Politiet sendte en patrulje til stedet. Samtidig fikk de inn en ny melding om at to personer forsøkte å stjele til seg en bil fra en privat adresse.

– Der ble det en fysisk konfrontasjon mellom bileier og de to, der bileier ble utsatt for vold, men hun fikk avverget biltyveriet, sier Volden.

– Ble hun skadet?

– Hun er blitt tilsett av helsepersonell, men jeg har ikke noe mer detaljer om det.

En ny patrulje ble sendt til kvinnen. Underveis fikk politiet inn nok en melding om at bilen til de to mistenkte var blitt obsert ved et næringslokale i området.

Stoppet med spikermatte

– Vi flyttet oss dit og observerte etter hvert bilen. De kjørte fort og nektet å stoppe for politiet. Vi la etter hvert ut en spikermatte, som vi lyktes med. Bilen punkterte på ett eller flere hjul før den omsider ble stoppet på en skogsvei opp mot Bratsberg, sier Volden.

I bilen satt det en mann i 30-årene og en kvinne i 40-årene. De er pågrepet og politiet mistenker at mannen, som kjørte bilen, var beruset.

– De er godt kjente fra før. Bilen de kjørte er meldt stjålet for noen dager fra en privatperson, sier Volden.

– Litt av en sak?

– Ja, det pleier å være stille og fredelig fredag morgen, men dette var litt av en start på dagen.

Saken vil bli videre etterforsket. Ingen andre ble skadet i hendelsen.

Read Entire Article