Mareritt­minutter knuste Barcelonas Mesterliga-drøm

2 weeks ago 14

– Dette kommer til å bli en kveld å huske, sa TV 2s kommentator Øyvind Alsaker før kampstart på olympiastadion i Barcelona tirsdag kveld.

Det hadde han sannelig rett i.

PSG seiret til slutt 4-1 og dermed 6-4 sammenlagt. Det takket være seks minutter i andreomgang hvor det meste raknet for Barcelona.

Rødt kort på stopperkjempe

Barcelonas motgang startet likevel i førsteomgang.

Etter en snau halvtime, på stillingen 1-0 til hjemmelaget, tok kampen en dramatisk vending. Barcelonas forsvarsklippe Ronald Araújo felte PSGs høyreving Bradley Barcola på vei alene mot mål.

Dommeren vurderte det som at Araujo var Barcelonas bakerste mann, og nølte ikke med å gi det røde kortet.

Det er soleklart og aldri noen tvil, sier NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp og støtter dommerens valg.

Det er Barcelona og Araujo selv som setter seg i den situasjonen. De blir tatt i ubalanse og skal reparere. Da blir han for heit. Det er slike feil og situasjoner som avgjør slike kamper, sier han videre.

Kun ti minutter etter det røde kortet utlignet tidligere Barcelona-spiller Ousmane Dembélé. Barcola slo ballen inn i feltet og på bakre stolpe stod Dembélé og banket ballen opp i nettaket.

Ousmane Dembélé viste hva han var god for tirsdag kveld.

LEVERTE: Ousmane Dembélé viste hva han var god for tirsdag kveld.

– For en revansj, utbrøt Alsaker.

Dembélé hadde en vanskelig tid i Barcelona. Han ble hentet for over 1,2 milliarder kroner, men slet mye med skader og slo aldri igjennom i Spania.

Like før pause var Dembélé centimeter unna å sende PSG i ledelsen, men avslutningen strøk utsiden av stolpen. Lagene gikk dermed til pause på stillingen 1-1.

Xavi utvist

Ikke uventet var det PSG som styrte kampen etter pause og 54 minutter ut i kampen fikk midtbanespiller Vitinha et drømmetreff fra 20 meter. Portugiseren brukte et touch på å legge ballen til rette, før han smalt til i lengste hjørnet, utenfor Ter Stegens rekkevidde.

Barcelona var nære på å svare bare minuttet senere, da İlkay Gündoğan smalt ballen i stolpen fra 16 meter.

PSGs utligning og forspilte sjanser fikk det til å koke hos Barcelona-trener Xavi Hernandez, som sparket til et reklameskilt i frustrasjon.

Det ville ikke den rumenske dommeren Istvan Kovacs ha noe av og flekket opp det røde kortet. Dermed måtte Xavi se resten av kampen fra tribunen.

Og Barcelonas marerittminutter var ikke over med det. Etter 59 minutter ble DembeleDembélév Cancelo og dommeren pekte på straffemerket.

– Dembele leker med gamleklubben. Scoret i Paris, scoret i kveld, og her får han straffespark. sa Alsaker i det straffesparket var et faktum.

Mbappé var iskald fra straffemerket og sendte PSG opp i 3-1 ledelse.

Dommeren var likevel ikke ferdig med å dele ut de røde kortene. Også Barcelonas keepertrener José Ramón de la Fuente ble utvist. Denne gangen for protester.

Kylian Mbappe

TOMÅLSSCORER: Kylian Mbappé tok ansvar akkurat når Paris-Saint Germain trengte det tirsdag kveld.

16-åring herjet

Bortelaget gjorde hele fire endringer fra det forrige oppgjøret, inn kom deriblant midtbanejuvelen Warren Zaïre-Emery og høyreback Achraf Hakimi.

Barcelona gjorde kun en endring fra kampen i Paris, som Barcelona vant 3-2. Midtbanespiller Pedri kom inn for suspenderte Sergi Roberto.

Mot spillets gang sendte brasilianske Raphinha hjemmelaget i ledelsen etter 12. minutter. Det var RaphinaRaphinhas mål i de to kvartfinalene mot PSG.

Raphinha jubler etter å ha sendt Barcelona i ledelsen.

MÅLSCORER: Raphinha jubler etter å ha sendt Barcelona i ledelsen.

16 år gamle Lamine Yamal stod bak forarbeidet da han dro seg forbi PSGs venstreback Nuno Mendes og ned langs kanten på lekkert vis. Derfra spilte han ballen inn i feltet, hvor Raphinha enkelt satte ballen i mål fra kloss hold.

Det nivået han har som 16 åring er helt absurd. Skal Barcelona skape noe så skal han være involvert. Jeg har knapt sett maken på lignende nivå. Han er så ekstremt god og kun 16 år, sier Torp.

PSGs Bradley Bracola (til venstre) og Barcelonas Lamine Yamal i duell under tirsdagens kvartfinale.

STJERNESKUDD: Bradley Barcola (til venstre) og Lamine Yamal i duell.

Det tok 28 minutter får PSG fikk sin første klare sjanse. Superstjernen Kylian Mbappé ble spilt fri i boksen og fyrte av, men en sterk redning fra Barcelona-keeper Marc-André ter Stegen hindret redusering.

Deretter fulgte Araujos røde kort, som ga et enormt PSG-trykk. Det resulterte etter hvert i DembeleDembélésing, Vitinhas langskudd og MbappesMbappésescoring.

Barcelona jaktet febrilsk utligningsmålet med ti mann.

Stjernespissen Robert Lewandowski var nære på med et langskudd etter 73 minutter, men keeper Gianluigi Donnarumma og PSG holdt unna.

I stedet scoret Mbappe Mbappéndre for kvelden og gjestenes fjerde etter en kontring i det 89. minutt.

Dermed er PSG i semfinasemifinalenerligaen, hvor de møter Borussia Dortmund.

Klarte ikke stå etter hodesmell 00:28