Mann pågrepet for trussel mot Nora Haukland (27)

3 weeks ago 18



En mann i 20-årene ble mandag ettermiddag pågrepet av Sør-Øst politidistrikt, opplyser politiadvokat Andrea Finckenhagen til TV 2 tirsdag.

Han er samtidig siktet for omtrent 20 andre trusler, opplyser Finckenhagen. 

– Det var en helt rolig pågripelse uten dramatikk. Politiet er godt kjent med denne personen fra tidligere, selv om han ikke er straffedømt, sier hun.

Falskt navn

Mannen vil bli fremstilt for varetektsfengsling tirsdag ettermiddag. Årsaken er at politiet mener det er gjentakelsesfare på grunn av de mange truslene.

Den siktede mannen er foreløpig ikke avhørt. 

Han representeres av forsvarer Hanne Pentzen, som ikke ønsker å kommentere saken. 

Etter det TV 2 forstår, ble truslene sendt fra en gmail-konto opprettet under falskt navn.

– Hvordan fant dere frem til den siktede?

– Vi fikk saken overlevert fra Oslo politidistrikt, og jeg per nå er ikke kjent med hvordan de fant frem til siktede, sier Finckenhagen.

TV 2 får samtidig opplyst at Oslo-politiet har jobbet med å spore IP-adressen som e-posten er sendt fra.

– Vi er glade

Av de omkring 20 truslene er kun én rettet mot Haukland. TV 2 er ikke kjent med hvor mange fornærmede det er i saken.

– Vi er glade for at politiet reagerer kontant og effektivt mot grove trusler, sier Hauklands bistandsadvokat John Christian Elden til TV 2.

 Torjus Sagenes / TV 2
BISTÅR: Advokat John Christian Elden sier at Nora Haukland er glad for pågripelsne. Foto: Torjus Sagenes / TV 2

Søndag opplyste Elden at Haukland har mottatt en trussel i forbindelse med hennes status som fornærmet i Høiby-saken.

Elden opplyste samtidig at Haukland har anmeldt trusselen.

– Hun har fått trusler som går på at hun og Juliane Snekkestad (annen fornærmet i saken, red.anm.) må trekke anmeldelsene sine. Det er alvorlig i en sak som omhandler vold i nære relasjoner, der det er viktig at fornærmede føler seg trygg, sier Elden.

Reiste bort

Lørdag ble siktelsen mot Marius Borg Høiby (27) utvidet på flere punkter, deriblant til også å gjelde mishandling i nære relasjoner, overfor ekskjærestene Nora Haukland og Juliane Snekkestad.

 Ditlev Eidsmo / TV 2 og Lise Åserud / NTB
FORNÆRMEDE: Marius Borg Høiby sine ekskjærester Nora Haukland (27) og Julianne Snekkestad (29) har begge status som fornærmet i etterforskningen av Marius Borg Høiby (27). Foto: Foto: Ditlev Eidsmo / TV 2 og Lise Åserud / NTB

Haukland selv la søndag ut et bilde på Snapchat, der hun fortalte at hun hadde mottatt ekle meldinger etter medieoppslag, og at hun derfor overnattet hos en venninne natt til søndag.

Mandag oppdaterte hun sine følgere med beskjed om at hun «reiser bort en stund, og kommer ikke til å være aktiv». Hun forsikrer samtidig om at alt går bra med henne, og hun ber folk ikke bekymre seg for henne.

Høiby har foreløpig ikke tatt stilling til siktelsen om mishandling i nære relasjoner, og det er ikke kjent hvordan han stiller seg til anklagene.

Haukland har anklaget Høiby fysisk og psykisk vold fra tiden de var kjærester.

Hun er tidligere avhørt i saken, der hun over flere timer har forklart seg om tiden hun var samboer med Marius Borg Høiby.

Fire fornærmede

Høiby ble pågrepet fredag kveld for brudd for besøksforbudet mot sin ekskjæreste, den fornærmede etter hendelsen på Frogner natt til 4. august. Pågripelsen fant sted på en hytte i Innlandet, der Høiby skal ha vært på jakttur med venner. Han ble løslatt i underkant av ett døgn senere.

For fornærmede etter hendelsen på Frogner natt til 4. august er siktelsen utvidet til også å omfatte hensynsløs atferd og brudd på besøksforbud, i tillegg til ytterligere ett tilfelle av kroppskrenkelse fra tidligere, opplyser Kruszewski.

Totalt er det fire fornærmede i saken.

Høibys forsvarer, Øyvind Bratlien, har sagt at Høiby bestrider grunnlaget for den seneste pågripelsen av ham. Han har ikke blitt avhørt etter pågripelsen fredag.

Read Entire Article