«Lotto-Hilde» brystkreftoperert: – Jeg har vært kjemperedd

2 hours ago 1



 Tomm W. Christiansen / VGLETTET OG NYOPERERT: Når Hilde Wøhni snakker med VG er det bare timer siden hun var operert på Sørlandet sykehus. Dette bildet er fra 2021. Foto: Tomm W. Christiansen / VG

Hilde Wøhni ble operert for brystkreft fredag. Hun takker mammografiprogrammet for at det ble oppdaget tidlig.

fredag 18. oktober kl. 19:26

– Jeg er blitt 51 år, og når vi kvinner passerer femti blir vi kalt inn til mammografiprogrammet for undersøkelser. Dette var første gang jeg ble kalt inn, forteller hun til VG om da kreften ble oppdaget for bare en drøy måned siden.

Siden da har det gått raskt, og når hun snakker med VG er hun nylig kommet tilbake fra Sørlandet sykehus, nyoperert og med to nye arr.

Den tidligere programlederen for «Lotto» på NRK delte selv nyheten på Facebook, om hvordan det var å bli operert i selveste Rosa Sløyfe-måneden.

24. september fikk hun telefonen mange frykter. Hun hadde vært til sin første mammografi, og var blitt lovet at hun skulle bli oppringt uansett resultat.

– Da de ringte sa de at jeg måtte komme og ta nye bilder. Jeg spurte hvorfor, og de sa at jeg ikke måtte tenke det verste. Det gjorde jeg selvsagt, sier hun.

 Oktober er måneden for Rosa Sløyfe-kampanjen. – Tenk at jeg ble brystkreftoperert i selveste Rosa Sløyfe-månedenm sier hun.ROSA SLØYFE: Oktober er måneden for Rosa Sløyfe-kampanjen. – Tenk at jeg ble brystkreftoperert i selveste Rosa Sløyfe-månedenm sier hun.

Samme uke ble det tatt nye bilder, og det som så ut som en svulst ble funnet. Deretter hadde hun en rekke andre undersøkelser som MR, mer ultralyd og bipopsi.

– Så gikk jeg fram og tilbake helt til mandag denne uken og ventet på et ordentlig svar om det var kreft eller ikke. Alt har gått veldig raskt, men en utålmodig sjel som meg ville aller helst ha svar før mammografibildene var tatt, sier hun og ler litt.

Hun hadde en stor følelse av maktesløshet.

– Det er vanskelig å kjenne at kroppen kjører sitt eget løp og at det ikke er noe du kan gjøre med det selv. Heldigvis er jeg i gode hender og er utstyrt med en solid dose fandenivoldskhet fra Finnmark som kom til nytte denne gangen.

 I dag ble Hilde Wøhni operert for brystkreft. Bildet tok hun like før operasjonen på Sørlandet sykehus.KLAR FOR PÅ BLI KVITT DEN: I dag ble Hilde Wøhni operert for brystkreft. Bildet tok hun like før operasjonen på Sørlandet sykehus.

Hun har hele tiden vært åpen med familie og kolleger og venner om hva hun går gjennom.

– Ikke fordi det er synd på meg, men fordi «ka i helsike» er det her for noe? Jeg kjenner jeg begynner å snakke mer finnmarking når jeg snakker om hva jeg tenker om kreften.

Mandag denne uken var hun hos kirurg og fikk beskjed om at det var lagt et behandlingsløp for henne. Allerede i dag, fredag, ble hun operert. Nærmere jul skal hun ha stråling.

– Man lærer enormt mye om kroppen på kort tid når man går gjennom dette. Jeg hadde ikke snøring om dette for en drøy måned siden. Nå er jeg operert, og har et behandlingsløp foran meg. Dette kommer til å prege meg lenge. Jeg har vært kjemperedd, men jeg blir mer og mer beroliget. Jeg føler meg godt ivaretatt.

Tips oss

Har du tips til denne saken?

Send oss informasjon, bilder eller video

Tips oss

Read Entire Article