Listhaug til Støre: – Stopp kosepratingen med mørkemennene

1 week ago 16



Frp-landsmøtet:

GARDERMOEN (TV 2): Frp-leder Sylvi Listhaug mener et nytt jernteppe har senket seg.

20240419_Front
FYRER LØS: Frp-leder Sylvi Listhaug taler under Fremskrittspartiets landsmøte 2024 på Clairon Airport Hotel på Gardermoen. Foto: Goran Jorganovich / TV 2

Publisert 19.04.2024 14:42 Sist oppdatert nå

Fremskrittspartiets landsmøte på Gardermoen startet med at en håndfull Gaza-demonstranter blokkerte inngangen til konferansehotellet, mens partiets nestleder stekte vafler en meter unna.

En halvtime etter politiet kom til stedet var det inne på hotellet klart for partileder Sylvi Listhaugs tale. 

20240419_Front
GAZA-DEMO: Demonstranter sperret inngangen til landsmøte. I forgrunnen står Frp-nestleder Terje Søviknes og serverer stortingsrepresentant Silje Hjemdal Frp-vafler. Foto: Goran Jorganovich/TV 2

Listhaug åpnet med å dra linjer tilbake til den kalde krigen og Berlinmurens fall.

– Etter murens fall trodde vi alle ville ha det som oss: Frihet og trygghet for hele folket. At frihetsbølgen ville spre seg videre. Men det ble ikke sånn. En ny verdikrig er i gang. Et nytt jernteppe har senket seg. Mellom vestlige demokratier og autoritære stater med diktatorer i spissen, sier Listhaug fra talerstolen.

Støtteerklæring til Israel

Hun etterlyser en ny kurs i utenrikspolitikken og hevder norske skattepenger går til å «legitimere terrorister, diktatorer og deres regimer.»

– Tiden for norsk dialog med terrororganisasjoner og krefter som ønsker å skade vårt demokrati og frata oss vår frihet må ta slutt.

Listhaug er tydelig kritisk til Iran, og mener Israel har en «rett til å forsvare seg.»

– De lever med en eksistensiell trussel. Alle parter har et ansvar for å roe ned situasjonen, men Israel står overfor islamistiske krefter som er en fare for hele verden, sier Listhaug til landsmøtet.

Vil ha Sveits-utflyttere hjem

I talen kommer hun også med følgende uttalelse til statsminister Jonas Gahr Støre (Ap).

 Goran Jorganovich / TV 2
Foto: Goran Jorganovich / TV 2

– Stopp kosepratingen med mørkemennene i Teheran. Bruk ressursene til å stå opp for iranere i Norge som utsettes for terrorregimet, sier Listhaug.

Hun angriper også Støre for å ha drevet næringsfiendtlig politikk, og inviterer utflyttede bemidlede i Sveits hjem igjen.

– Vi skal kjempe for dere som skaper verdier. Vi ønsker at utflyttede nordmenn kommer hjem, sier Frp-lederen.

Angriper Solberg

Men Listhaug kommer også med en politisk tupp i leggen til Høyre-leder Erna Solberg.

– Skal dere samarbeide med Frp skal både skatter og avgifter settes ned – ikke opp. Det er ingen vits i å bytte regjering hvis vi ikke bytter politikk, sier Listhaug.

Hun utfordrer også Høye i klimapolitikken og sier at Frp ikke aksepterer en olje- og gasspolitikk som legger opp til fallende produksjon på sokkelen etter 2030. De vil ha nye konsesjonsrunder, trappe opp leteaktiviteten og bygge ut flere olje- og gassfelt på norsk sokkel. 

– Derfor håper jeg at Høyre, Arbeiderpartiet og Senterpartiet snur og takker ja til å være med på et bredt oljeforlik, sier Frp-lederen før hun sier seg enig med egen ungdomsorganisasjon og sier:

– Drill baby, drill!

Saken oppdateres

Read Entire Article