«Lister trenger hver eneste ungdom inn i framtida, og må få på plass et solid og bærekraftig jobbskole-tilbud til ungdom i hele regionen!»

1 week ago 7



Lister jobbskole er et tilbud for unge mellom 16 og 26 år som står utenfor skole- og arbeidslivet, og som ønsker hjelp til å komme tilbake. Jobbskolen er et samarbeid og spleiselag mellom fylkeskommunen, NAV og kommunene. Agder Fylkeskommune ønsker en opptrapping av jobbskoletilbudet i landsdelen frem mot 2030.

Jobbskolen skal være en kvalifiserende møteplass for ungdom som ikke er i arbeid, og av ulike grunner har avsluttet og ikke fullført videregående opplæring. Det skal være en arena både for sosialisering, opplæring og arbeidspraksis.

Det satses stort på jobbskole i andre deler av fylket, der tilbudet har gitt gode resultater og hatt stor betydning for mange.

I vår region er det foreløpig lite satsing, og man kan spørre seg hvorfor det er slik. Hvorfor samarbeider ikke alle kommunene tett om dette viktige tilbudet, til beste for ungdom i hele regionen vår?

– Målet er å komme tilbake på videregående

Det er en kjent sak at mange ungdommer faller utenfor skole og arbeidsliv, og i vår del av fylket er tallene ekstra bekymringsfulle. Regionen ligger langt over landsgjennomsnittet i antall uføre mellom 18 og 29 år, noe som fører med seg store samfunnsøkonomiske kostnader. I tillegg er de menneskelige kostnadene store for den enkelte.

Lister jobbskole bør utvikles med forpliktende samarbeid med alle Lister-kommunene, ikke bare Flekkefjord, Kvinesdal og Sirdal som nå. Alle Lister-kommunene har ungdommer som trenger dette tilbudet, og kommunene trenger å gjøre mer for egne ungdommer som har behov for litt ekstra hjelp og støtte for å komme seg videre i skolegang og arbeidsliv. Vi har ikke råd til å la være, og alle fortjener en ny mulighet.

Hvis kommunene samarbeider godt om et slikt tilbud, kan vi lykkes i å hjelpe flere. Lister trenger hver eneste ungdom inn i framtida, og må få på plass et solid og bærekraftig jobbskole-tilbud til ungdom i hele regionen!

Anija M. Wormsen,

Lokallagsleder Farsund SV

Bent-Inge Stedal,

Lokallagsleder Lyngdal SV

Lister trenger hver eneste ungdom inn i framtida, og må få på plass et solid og bærekraftig jobbskole-tilbud til ungdom i hele regionen!

Read Entire Article