Lillestrøm ydmyket igjen: – Nedrykksfotball

1 week ago 9

(Lillestrøm-Viking 1–4) LSK måtte svare etter 0–5 på Hamar sist runde. Svaret ble nok en ydmykelse.

Ruben Gabrielsen og Lillestrøm har fått det beintøft mot Viking. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Publisert: 29.09.2024 18:40 | Oppdatert: 29.09.2024 18:56

Da Peter Christiansen satte inn 4–0 halvveis inn i andre omgang fikk mange på Åråsen nok, reiste seg fra plassene sine og gikk. Åråsen-publikummet hadde fått nok av nedturer, etter det som går mot å bli den verste LSK-sesongen på hjemmebane siden opprykket i 1974.

Etter å ha gått på en supersmell mot HamKam sist runde, skjedde det samme igjen. Felix Vas redusering ble en svært mager trøst mot den krisen LSK nå er i.

Laget ligger helt sist i Eliteserien med seks runder igjen å spille.

– Det er nedrykksfotball av hjemmelaget, kommenterte TV 2s Peder Mørtvedt.

Henrik Heggheim scoret sitt første mål i Viking-drakten. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Lillestrøm har ikke vunnet på de siste ti kampene sine. Sist seier kom 13. juli.

Viking på sin side henger seg på i kampen med de andre topplagene bak Bodø/Glimt.

Søndagens kamp startet dog med jubel for hjemmefansen.

Åråsen eksploderte allerede etter drøye tre minutter. Thomas Lehne Olsen havnet alene med Vikings keeper etter en kjempefeil fra Sondre Langås som bommet på ballen.

En svært viktig scoring for LSK. Men VAR ville ha et ord med i laget.

Lehne Olsen var nemlig i offside da pasningen var slått, viste videobildene. Likevel var det ikke alle som var enig i at scoringen skulle vært annullert.

Thomas Lehne Olsen var svært uenig i avgjørelsen om å annullere egen scoring. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Grunnen: At Langås aktivt prøvde å stoppe ballen, men mislyktes.

– Fra der jeg står så ser det ut som at Langås prøver å ta en touch og få kontroll på ballen. Jeg var på dommermøte og fikk beskjed om at det da oppstår en ny situasjon når han har en fair sjanse til å spille ballen. Fra min vinkel ser det ut som at han mislyktes, sier Lillestrøms Gjermund Åsen til TV 2 i pausen.

Bjørnar Sollie, styremedlem i LSK, går hardt ut mot avgjørelsen på X, og mener det ikke finnes bilder som er gode nok til å si at det bestemt er offside.

«De nye retningslinjene fra august var at man kan støtte avgjørelsen som tas på banen med bakgrunn i bildene ved marginale avgjørelser. Dette målet skal stå. Finnes ingen bilder som støtter noe annet enn det dømte målet. Klink skandale.»