Leger Uten Grenser i sorg: – Tanker går til hans familie

2 hours ago 4



– Vi fordømmer på det sterkeste drapet på vår kollega.

 Privat DREPT: Hasan Suboh (41) ble drept i et israelsk angrep natt til torsdag. Foto: Privat
Fredag 25. oktober kl. 19:43

Det skriver Leger Uten Grenser i en mail til VG. Natt til torsdag ble deres kollega, Hasan Suboh, drept i Khan Younis på Gazastripen.

– Vi fordømmer på det sterkeste drapet på vår kollega, Hasan Suboh, som ble drept natt til 25. oktober under israelske militæroperasjoner i Khan Younis, skriver Leger Uten Grenser.

Ifølge helsedepartementet i Gaza ble 38 personer drept i angrepet. 14 av disse skal være barn.

Hasan Suboh jobbet for Leger Uten Grenser siden 2019. Han var gift og hadde syv barn.

– Våre tanker går til hans familie, kjære, og våre kollegaer i Gaza, skriver de videre.

Dette er den åttende i Leger Uten Grenser som har blitt drept i Gaza siden 7. oktober 2023, og den andre på to uker, skriver de.

– Israel viser en grunnleggende likegyldighet for sivile liv gjennom sin krigføring på Gazastripen. Dette må stoppe nå.

 Leger Uten GrenserBLODIG: Jakken til drepte Hasan Suboh. Foto: Leger Uten Grenser

Nevnes ikke

Generalsekretær i den norske avdelingen til Leger Uten Grenser, Lindis Hurum, skriver i en tekstmelding til VG at de er i sorg etter å ha mistet nok en palestinsk kollega.

– I fjor var det en nyhet når en av Leger Uten Grensers ansatte ble drept. I vår var det en notis. Nå nevnes det ikke. Han er knapt en del av en grusom statistikk.

Hurum skriver at hun nekter å godta at dette forbigås i stillhet.

– Jeg vet at mange av mine kollegaer sier de har godtatt sin skjebne, at de vet de ikke kommer til å overleve dette. De sier de i det minste ønsker seg en verdig begravelse. De ber om ikke bli liggende i gatene.

Hun fortsetter:

– Det minste vi kan gjøre er å si hans navn, fortelle Hasans historie. Jeg ser det som min plikt å motvirke den totale dehumaniseringen palestinere er utsatt for, skriver hun videre.

Bilde av Lindis HurumLindis Hurum

Generalsekretær i den norske avdelingen til Leger Uten Grense

Angrep bolighus

To bolighus ble truffet i et israelsk angrep i Khan Younis-området på Gaza ved daggry fredag. Ifølge helsemyndighetene skal 38 være drept, flere av dem barn.

Sivilforsvaret meldte først om 20 drepte. I alt 14 ble drept i et hus tilhørende én familie, seks i det andre, ifølge talspersonen Mahmud Bassal.

Bassal la til at de 14 inkluderte ni barn under 16 år.

Dødsfallene i det første huset er bekreftet av Nasser-sykehuset. Nå melder palestinske helsemyndigheter til nyhetsbyrået AP at antallet drepte, er 38.

Det israelske militæret sier i en uttalelse om natten at en «rekke terrorister ble eliminert av luft- og bakkestyrker» i Sør-Gaza.

Tips oss

Har du tips til denne saken?

Send oss informasjon, bilder eller video

Tips oss

Read Entire Article