Lege innrømmer skyld etter Matthew Perrys død

3 days ago 13



Legen Mark Chavez erklærer seg skyldig for å ha gitt Matthew Perry ketamin ulovlig.

Matthew Perrys overdosedødsfall etterforskes i USA. Foto: Willy Sanjuan / AP / NTB

Publisert: 02.10.2024 21:39 | Oppdatert: 02.10.2024 21:57

Skuespilleren, særlig kjent for sin rolle i «Friends», døde 28. oktober i fjor - bare 54 år gammel. Han ble funnet i et boblebad.

Obduksjonen påviste at han døde etter en overdose ketaminketaminKetamin er et smertestillende lege- og anestesimiddel som brukes til narkose, smertelindring og behandling av depresjon. Som rusmiddel fås ketamin i pulver og inntas typisk ved sniffing. .

En av de to legene, som er blant de fem siktede i forbindelse med overdosedødsfallet, inngikk allerede i august en avtale med påtalemyndigheten om å erklære seg skyldig i ett tiltalepunkt.

I en høring i Los Angels onsdag ble det kjent at legen, Mark Chaves, erklærer seg skyldig for å ha gitt ketamin til Perry. Han skal ifølge tiltalen gitt «Friends»-legenden store mengder ketamin.

Chavez risikerer opptil 10 års fengsel når dommen faller, skriver Reuters.

Legen Mark Chavez på vei inn i retten onsdag. Foto: Mike Blake / Reuters / NTB

Den andre legen som er siktet i saken, Salvador Plasencia, har erklært seg ikke skyldig.

Perrys personlige assistent har allerede innrømmet å ha injisert Perry med ketamin. En antatt mellommann har også erklært seg skyldige i anklagene mot han.

Etter det første rettsmøtet i slutten av august, sa Chavezs advokat at han var «full av anger».

Det skal ha vært kjent at skuespilleren i lang tid hadde slitt med depresjon og avhengighet av medikamenter.

Perry var med i alle episodene av «Friends» - serien han er mest kjent fra. Perry spilte den sarkastiske, litt usikre og nevrotiske karakteren Chandler Bing. Serien gikk fra 1994 til 2004, og det ble spilt inn 234 episoder.

Perry ble født i Massachusetts, men vokste opp i Ottawa i Canada med moren sin. Som 15-åring flyttet han til Los Angeles i håp om å oppfylle skuespiller- og komikerdrømmen. Han var 25 år da pilotepisoden av «Friends» ble innspilt.

Read Entire Article