Landslagsutøver i alvorlig ulykke - måtte fjerne milten

1 week ago 10



Norges Motorsportforbund bekrefter at landslagsutøver Joakim Granli ble hentet med helikopter etter ulykken forrige helg. Granli ble operert denne uken.

Foto: Anthony Brebant Photography. Bildet er delt med tillatelse fra Norges Motorsportforbund.

Publisert: 27.09.2024 10:41 | Oppdatert: 27.09.2024 10:56

Det var under kvalifiseringen under EM i Quad Cross i italienske La Colla lørdag forrige uke at Joakim Granli var innvolvert i en ulykke.

– Skaden skjedde under et hopp i kvalifiseringen til EM. Han ble lagt i kunstig koma etter en punktert lungepunktert lungeOppstår når luft kommer inn i spalta mellom brystveggen og en av lungene. Dette kan føre til at en av eller begge lungene klapper sammen. Tilstanden kan være farlig, men prognosen er vanligvis god med rask behandling, skriver Helsenorge. og måtte fjerne miltenmiltenStore norske leksikon forklarer miltens funksjon slik: I fosterlivet er milten et viktig bloddannende organ av både røde og hvite blodceller. Den er ikke livsnødvendig. Har hatt to vellykkede operasjoner, og situasjonen er nå stabil, sier kommunikasjonsrådgiver Victoria Hoseth i motorsportforbundet til VG.

I en pressemelding sendt ut tidligere denne uken bekreftet Norges Motorsportforbund at Granli ble fraktet fra stedet med helikopter.

– Våre tanker går til Joakim og hans familie, og vi ønsker han rask og god bedring, skriver forbundet i en oppdatert pressemelding fredag formiddag.

Ulykken skjedde under kvalifiseringen i La Colla. Der både Granli og latviske Karlis Neija var innvolvert i en ulykke. Neija fortsatte konkurransen, skriver motorcrossnettstedet SBR Motorcross.

Quad Cross-ulykken er den tredje alvorlige ulykken hvor en norsk motorsportutøver er involvert på kort tid. I juli ble road racer Mia Rusthen alvorlig skadet i Italia. Hun ble lagt i kunstig koma. I september kom familien med en oppdatering hvor 22-åringen var tilbake på bena. I juni omkom en 15-år gammel gutt i en gokart-ulykke i Vestfold.

Granli skulle kommende helg ha deltatt i en lagkonkurranse for Norge i det som blir omtalt som et VM i Quad Cross.

Read Entire Article