Landslaget har knapt sett Skistad: – Min skyld også

1 day ago 6



Siden Kristine Stavås Skistad (25) kom på landslaget, har de andre utøverne så vidt sett sprinteren.

Kristine Stavås Skistad hysjer etter å ha senket Linn Svahn og Jonna Sundling i Falun. Foto: TT News Agency / Reuters / NTB

Publisert: 04.10.2024 07:30

– Jeg så hun på OlympiatoppenOlympiatoppenSom et treningssenter for toppidrettsutøvere. en dag, men jeg har ikke hatt mye kontakt med henne. Det er jo min skyld også. Jeg har sett på Instagram at hun trener bra, sier landslagsløper Kristin Austgulen Fosnæs til VG.

Det er høst i luften på Hafjell og nasjonal åpning på Beitostølen (22-24. november 2024) nærmer seg.

Men de norske landslagsløperne i langrenn, har omtrent ikke sett Kristine Stavås Skistad siden sist sesong ble avsluttet i Falun i mars og det nye landslaget ble presentert i Oslo i april.

Skistad holder seg i fred i laget Konnerud hvor hun trenes av Lage Sofienlund. Hun deltar ikke på landslagets samlinger eller mediedagermediedagerEt avtalt tidspunkt hvor stort sett hele laget er tilgjengelig for intervjuer..

– Ikke så vidt jeg vet. Kanskje Margrethe Bergane Margrethe Bergane klubbvenninne i Konnerud.på Konnerud, men det har ikke vært all verden meg bekjent, svarer landslagstrener Sjur Ole Svarstad på VGs spørsmål om noen av hans utøvere har vært med Skistad på trening.

Fosnæs tror «virkelig det er noe vi hadde hatt veldig godt av».

– Men det er noe vi kan ta initativ til også. Jeg har ikke gjort det ennå, og tar selvkritikk på det. Det hadde vært kult, hun er en av verdens beste skiløpere, så det er mye å lære, sier Fosnæs.

Skistad hadde heftige dueller med de svenske sprinterne sist vinter, og virker sammen med Linn Svahnsammen med Linn SvahnBegge vant fem sprinter hver sist sesong. Svenske Svahn vant sprintcupen sammenlagt. å være den store favoritten til VM-sprinten i Trondheim.

– Vi har mye å lære av Skistad, og jeg tror hun har litt å lære av oss. Jeg håper vi en gang i fremtiden får med hun på samlinger. Men vi må ta det i hennes takt. Jeg tror det kommer til å skje, sier Svarstad.

Han har kontakt med Skistad og hinter om at hun er velkommen til å møte laget.

– Det er ikke lenge til vi skal reise på tur hele vinteren, da kommer hun til å lære mye med oss og vi av henne. Vi har litt kontakt med Skistad og vi er frempå foran samlinger. Vi sier «det er bare å ringe om du vil være med».

Som ekspert uttalte Marit Bjørgen at de beste norske skiløperne burde utvikle seg sammen. Det utsagnet står hun for i sin nye rolle som assistenttrener på landslaget.

– Hun har skapt en trygghet i Konnerud med sitt team der, og nå er det et mesterskap på hjemmebane. Jeg forstår kanskje at hun vil gjøre det som har funket. Hvis det beste for at Kristine presterer i VM, forstår jeg det, sier Bjørgen og legger til:

– Men jeg håper etter hvert at hun ser at det ikke er skummelt på landslaget.

– Vet du om noen på laget har trent med Skistad?

– Det vet jeg ikke. Men jeg ser at de andre kunne fått utfordret seg med henne på laget, det hadde vært veldig positivt. Å utvikle seg med andre er positivt. Jeg er for den fellesskapen. Vi får se hva som skjer etter VM, svarer Bjørgen.

I våres hintet Skistad tydelig om at hun ikke kom til å se noen av lagvenninnene fra landslaget før åpningsrennene på Beitostølen.

– Jeg fortsetter som før, og går under jorden nå etter denne uken og blir der frem til Beitostølen, sa Skistad.

– Det er vel mest på papiret at hun er på lag, oppsummerte Tiril Udnes Weng.

Read Entire Article