Kyrgios med nytt stikk mot Sinner etter dopinganklagene: – Ikke så uskyldig likevel?

1 week ago 14



Tennisstjernen reagerte raskt på sosiale medier etter nyheten om anken mot Sinner.

 Nick Kyrgios (t.v.) uttrykte igjen sin mening om Jannik Sinner på Instagrams historie-funksjon.
  • Sindre Espe, VG

    Sindre Espe, VG

Publisert: 29.09.2024 23:46

Kyrgios har igjen gått til angrep på verdensener Sinner etter at Det internasjonale antidopingbyrået (WADAWADAOrganisasjon som jobber for å forhindre doping i idrett.) anket frikjennelsen i dopingsaken mot italieneren.

– Haha, kanskje ikke så uskyldig likevel? skrev australieren på Instagram lørdag.

Foto: Skjermdump fra Kyrgios’ Instagram.

Sinner testet positivt for det anabole steroidetanabole steroidetEn type kunstige stoffer som ligner på det mannlige kjønnshormonet testosteron og som kan øke muskelvekst. klostebolklostebolStoffet er forbudt og står oppført på Wadas liste over ulovlige stoffer. Klostebol er samme stoff som Therese Johaug ble utestengt for i 18 måneder imellom 2016–2018. to ganger i mars, men ble frikjent av en uavhengig domstol underlagt Det Internasjonale Tennisintegritetsbyrået (ITIA) 20. august.

Også da tok Kyrgios til sosiale medier for å dele sin mening.

– Latterlig, uansett om det var et uhell eller planlagt. Han ble testet to ganger med et ulovlig middel ... man bør bli utestengt i to år. Prestasjonene blir påvirket. Massasjekrem ... Ok, greit, skrev australieren på X.

Domstolen godtok Sinners forklaring om at det forbudte stoffet kom inn i kroppen via en massasje fra fysioterapeuten, som hadde brukt en spray med steroidet for å behandle et kutt på fingeren.

Jannik Sinner

Verdensener i tennis.

WADA mener at frikjennelsen var feil og har anket saken til Idrettens voldgiftsrett (CASCASEn internasjonal domstol som håndterer juridiske tvister innen sportens verden.). De søker en utestengelse på mellom ett og to år for 23-åringen.

Sinner, som vant US Open tidligere denne måneden og som for tiden spiller i en ATP-turnering i Beijing, sier han er overrasket over WADAs anke.

– Jeg er veldig skuffet og overrasket over denne anken, for å være ærlig. Vi hadde tre høringer. Alle tre høringene kom ut veldig positivt for meg. Jeg ventet det ikke, sa Sinner på en pressekonferanse lørdag etter å ha slått russiske Roman Safiullin i 2. runde av turneringen i Kina.

Italieneren har tidligere uttalt at han ikke ønsker å svare på Kyrgios' uttalelser og at alle står fritt til å si hva de vil.

Read Entire Article