Kronprins Haakon: – Har visst det Marius har fortalt oss

1 month ago 31



Kronprins Haakon beskriver saken knyttet til Marius Borg Høiby som en alvorlig sak.

– Det er en alvorlig sak, og vi er optatt av at alle involverte får god hjelp og støtte, at de har gode mennesker rundt seg, sier kronprinsen.

– Dette er en sak som nå er i rettsapparatet, som politiet håndterer. På den måten blir alle partene hørt, det er bra. Og så har jeg stor tillit til at de gjør det på en ryddig, profesjonell og rettferdig måte i både politiet og rettsapparatet.

På spørsmål om politiet har vært i kontakt med kronprinsparet i forbindelse med denne saken, svarer kronprinsen:

– Ikke direkte. Men jeg ber om forståelse for at vi ikke kan si så mye om saken. Hvis dere har spørsmål om saken, må jeg nok vise videre til advokaten.

– Vi står veldig tett på

Kronprins Haakon er i Stavanger for å åpne olje- og energimessen konferansen ONS (Offshore Northern Seas).

Det skjer i en tid der det stormer rundt kongefamilien.

Fredag ble det kjent at politiet har utvidet siktelsen mot Marius Borg Høiby. Han er nå siktet for kroppskrenkelse, skadeverk og trusler og etterforskes for flere forhold.

Høiby har i en offentlig skriftlig uttalelse tidligere denne måneden selv innrømmet bruk av vold i alkohol- og kokainrus. Da fortalte han også at han har flere psykiske lidelser, og at han over lengre tid har slitt med rusbruk.

– Vi står veldig tett på. Vi har visst om det Marius har fortalt oss og har visst om en del av disse problemkompleksene, men jeg vil ikke gå inn i detaljene på det, sier kronprins Haakon.

Det er fra før kjent at kronprinsesse Mette-Marit har hatt kontakt med den fornærmede kvinnen som Høiby har innrømmet kroppskrenkelse overfor. Kronprinsen vil ikke gå i detalj om denne kontakten.

– Vi har bekreftet at kontakt har forekommet, men jeg vil ikke gå inn i detalj videre på det, sier han.

Solgte prinsessebryllupet: – En tid for å snakke videre om avtalen mellom prinsessen og kongehuset

Om tre dager begynner prinsesse Märtha Louise og Durek Verretts bryllupsfeiring.

Paret skal vies utendørs på Vinjevollen i Geiranger førstkommende lørdag, men begynner feiringen allerede torsdag med en «bli kjent-fest».

Det har vakt sterke reaksjoner at prinsessen, som er nummer fire i arverekken til den norske tronen, har solgt rettighetene til bryllupet til det britiske kjendisbladet Hello Magazine.

Etter det NRK får opplyst, er TV-rettighetene knyttet til Netflix.

All annen presse stenges ute fra vielsen og festene.

Men kongen har sagt nei til å stille opp på bilder der Hello Magazine har betalt for eksklusiv tilgang.

– Vi er kjent med at det er gitt eksklusive rettigheter til to medier for dekningen av bryllupet til prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett, opplyste kommunikasjonssjef Guri Varpe på Slottet til NRK i forrige uke.

– Kongehusets medlemmer har reservert seg fra å bli tatt bilde av og bli filmet av disse to mediene, i de tilfellene der pressen for øvrig ikke har tilgang.

Langt færre nordmenn støtter monarkiet

En fersk meningsmåling som Norstat har gjennomført for NRK, viser at nær fire av ti nordmenn har fått et mer negativt syn på monarkiet.

De fleste av dem begrunner det med prinsesse Märtha Louise, Durek Verrett og/eller Marius Borg Høiby.

Samtidig synker oppslutningen om monarkiet som styreform.

Da kong Harald og dronning Sonja ble hyllet for å være «dritgode til å være konge og dronning» da de fylte 80 år i 2017, hadde monarkiet 81 prosent av det norske folk i ryggen.

Nå svarer 68 prosent at de støtter monarkiet.

Publisert 26.08.2024, kl. 10.24 Oppdatert 26.08.2024, kl. 10.51

Read Entire Article