Kristendommen anerkjenner homofil kjærlighet

1 month ago 20



Vi samler opp avisens kortinnlegg i spalten «Kort sagt». Her er dagens innlegg. Foto: Ketil Blom Haugstulen / Ellen Eriksen

Publisert: 29.08.2024 23:15

Dette er et debattinnlegg. Eventuelle meninger i teksten står for skribentens regning. Hvis du ønsker å delta i debatten, kan du lese hvordan her.

I Aftenposten 22. august er Abid Raja intervjuet om den nye boken sin. Der siteres han på at på samme måte som islam, tillater ikke kristendommen homofili, men kristne aksepterer det. Det er feil. Religioner er ikke uforanderlige størrelser, men forandres og formes av dem som praktiserer dem. Dette gjelder både islam og kristendom. I kristendommen er det rom for forskjellige meninger om og forståelse av hva Bibelen sier om homoseksualitet og likekjønnet samliv. Derfor har også kirkesamfunn utviklet ulik praksis, og mange anerkjenner likekjønnet samliv.

I Den norske kirke har vi siden 2017 viet to av samme kjønn, og vi likebehandler søkere og ansatte som er gift med en av samme kjønn. Det blir derfor feil å si at kristendommen ikke tillater homofili, for det er det mange kirkesamfunn som gjør.

Gard Sandaker-Nielsen

Nestleder i Kirkerådet til Den norske kirke og leder i Åpen folkekirke

Read Entire Article