Krisestart for Norge - klarte kun uavgjort i Kasakhstan

1 month ago 21



(Kasakhstan - Norge 0-0) Et norsk sjansesløseri i Almaty gjør at Ståle Solbakkens menn har fått en grusom start på Nations League-gruppespillet.

 Erling Braut Haaland skjønner ikke hvordan han ikke ga Norge ledelsen mot Kasakhstan. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Publisert: 06.09.2024 17:50

Kasakhstan er rangert som nummer 109 på Fifa-rankingen, men et tannløst Norge (rangert som nummer 50) klarte aldri å finne nettmaskene mot det svakeste laget i Nations League-gruppe B3Nations League-gruppe B3Gruppen består av Kasakhstan, Norge, Slovenia og Østerrike..

1 av 10Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Dermed går Norge nok en gang på en uavgjortsmell i en kvalifisering til et mesterskap under Ståle Solbakkens regjeringstidregjeringstidSolbakken ble ansatt som landslagssjef 7. desember 2020..

Les VG-børsen her.

Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Norge løsnet skudd etter skudd i Almaty - og traff stort sett kasakhstanske spillere som forsvarte seg med nebb og klør.

Men to enorme muligheter fikk det norske laget:

  • 33. minutt: Felix Horn Myhre ble spilt fri på 11-meteren, men debutantens skudd traff tverrliggeren.

1 av 3Foto: Terje Pedersen / NTB

  • 53. minutt: Antonio Nusa trakk seg inn fra venstrekanten og slo et hardt innlegg inn i boksen. Der inne fikk Erling Braut Haaland stå helt alene en meter fra mål - men mannen med syv scoringer på sesongens tre første Premier League-kamper traff kun stolpen.

1 av 4Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

På tampen ble spillere som Jørgen Strand Larsen, Aron Dønnum og debutant Sindre Walle Egeli kastet inn av landslagssjef Ståle Solbakken. Norge la om til en 4–4–2-formasjon - uten at det ga utteling:

– Når vi legger om til 4-4-2 klarer vi ikke å komme til nok innlegg og fore spissene våres. Vi mangler galskap, selv om vi hadde fortjent å vinne kampen, sier AaFK-trener Kjetil Rekdal i VGs studio.

Slovenia og Østerrike er det to andre lagene i Nations League-gruppen. Norge møter Østerrike på Ullevaal mandag 9. september.

Gruppevinneren vil få en ekstra mulighet til å kvalifisere seg til VM i 2026 om de ikke tar seg til mesterskapet gjennom det vanlige VM-kvalifiseringen.

Ståle Solbakken varslet før Kasakhstan-kampen at han gir seg som landslagssjef etter VM i 2026.

Få oversikt over hvordan Norge kan ta seg til VM i 2026 her:

Read Entire Article