Kommuneoverlege i Frosta erkjenner straffskyld

4 days ago 4



  • Kommuneoverlege i Frosta erkjenner straffskyld

    Den tidligere kommuneoverlegen i Frosta, Arne Bye (55), erkjenner straffskyld for deler av tiltalen.

    Ifølge Adresseavisen erkjenner han tre tilfeller av voldtekt.

    Det er 95 fornærmede kvinner i saken. Han er tiltalt for å ha utnyttet sin stilling til å skaffe seg seksuell omgang. Han er tiltalt for 88 tilfeller av voldtekt.

    – Det er nå gjennomført avhør av vår klient hvor han har erkjent straffskyld for tre tilfeller av voldtekt fordi fornærmede i rettslig forstand har vært ute av stand til å motsette seg handlingen. Videre har han erkjent til sammen 40 tilfeller av misbruk av stilling til å oppnå seksuell omgang, skriver kommuneoverlegens forsvarer Erlend Hjulstad Nilsen i en epost til NTB.

    Flere av forholdene hans klient har forklart seg om ligger langt tilbake i tid, sier han.

  • Japansk flyplass stengt etter eksplosjon på rullebanen

    Det som trolig var en amerikansk bombe fra andre verdenskrig, skal ha eksplodert på rullebanen ved flyplassen i Miyazaki sørvest i Japan onsdag.

    87 flyginger ble kansellert som følge av krateret som oppsto på flyplassens rullebane, skriver Reuters. Krateret var 7 meter i diameter og 1 meter dypt, ifølge en talsperson for det japanske transportdepartementet.

    En bombegruppe som ble sendt til stedet, har konkludert med at årsaken til eksplosjonen var en underjordisk amerikansk bombe. Trolig stammer bomben fra et luftangrep under andre verdenskrig.

    Skaden på rullebanen vil trolig være utbedret innen torsdag morgen lokal tid.

    Flere ganger tidligere er det funnet udetonerte bomber ved flyplassen, som tidligere var en marinebase.

    Det er ikke meldt om noen skader etter hendelsen, men bare to minutter før eksplosjonen hadde et fly takset forbi stedet.

  • Mann i 70-årene tiltalt for drap på søsteren

    Sørøst politidistrikt pågrep en person for drapet etter at en kvinnen ble funnet død i Hvittingfoss lørdag 4. november i fjor.

    Sørøst politidistrikt pågrep en person for drapet etter at en kvinnen ble funnet død i Hvittingfoss lørdag 4. november i fjor. Foto: Terje Pedersen / NTB

    Påtalemyndigheten har tatt ut tiltale mot mannen som i fjor ble siktet for drap på sin 79 år gamle søster i Hvittingfoss i Vestfold.

    Ifølge Dagbladet må mannen møte i Buskerud tingrett i slutten av november, tiltalt for å ha drept søsteren sin i psykotisk tilstand i november i fjor. Det er forbehold i tiltalen om påstand om dom på overføring til tvungent psykisk helsevern.

    Mannen tok selv kontakt med politiet, men tok ikke da stilling til straffskyld. Han ble varetektsfengslet og tatt hånd om av helsevesenet, og det var tvil om den siktedes tilregnelighet, ifølge forsvareren.

    – Da er det nærliggende at han blir dømt til behandling. Han har siden hendelsen vært innlagt på psykiatrisk sykehus, sier forsvarer Ketil Magnus Berg.

  • Foreslår 5,5 milliarder mer til sykehusene i statsbudsjettet

    Sykehusene får 5,5 milliarder kroner ekstra i regjeringens forslag til statsbudsjett.

    Onsdag inviterte statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og helse- og omsorgsminister Jan Christian Vestre (Ap) til pressetreff på Rikshospitalet i Oslo.

    Her kom det frem at regjeringen gir 5,5 milliarder mer til sykehusene i sitt forslag til statsbudsjett.

    Regjeringen legger frem sitt forslag til statsbudsjett for 2025 mandag 7. oktober.

  • Kraftig oppgang på Hongkong-børsen

    Hang Seng-indeksen i Hongkong steg onsdag mer enn 6 prosent og passerte 22.000 poeng for første gang siden februar i fjor.

    Bakgrunnen for optimismen er at Kina har innført en rekke stimuleringstiltak for å få i gang veksten i økonomien igjen. Særlig har eiendomsselskaper vært i fokus for de kinesiske tiltakene.

    Blant tiltakene Kina har lansert, er rentekutt, en oppmykning av reglene for boligkjøp og et kutt i bankenes reservekrav – hvor mye penger de må ha i reserve – slik at de kan låne ut mer.

  • Vietnamesiske fiskere angrepet i Sør-Kina-havet

    Ti vietnamesiske fiskere ble søndag angrepet og ranet i Sør-Kina-havet. Mennene ble banket opp med jernstenger i løpet av en tre timer lang periode.

    Fire personer ble sendt til sykehus, melder statlige medier i Vietnam onsdag. Tre personer hadde bruddskader i bein og armer.

    Opptil 40 personer skal ha angrepet de ti fiskerne. Hendelsen skjedde i området ved Paraceløyene.

    Utstyr for 20.000 dollar, tilsvarende over 210.000 kroner, ble stjålet, ifølge fiskebåtens kaptein, Nguyen Thanh Bien.

    En vietnamesisk tjenesteperson har påstått at det angripende skipet seilte under kinesisk flagg og at Kina sto bak, men vietnamesiske myndigheter har selv foreløpig utelatt å nevne angripernes nasjonalitet.

    Kina gjør krav på det meste av Sør-Kina-havet, mens flere av de omkringliggende landene også gjør krav på deler av det strategisk viktige havområdet, deriblant Vietnam.

  • Det blir mye politi i Oslo sentrum i dag

    I dag er det høytidelig åpning av det 169. Storting. I den forbindelse vil det være mye politi og andre ressurser i Oslo sentrum, skriver politiet på X.

    «Vi vil sørge for at arrangementet avvikles på en sikker og verdig måte, uten sikkerhetsbrudd og uønskede hendelser», skriver politiet.

    På grunn av dette vil det være endringer for kollektivtrafikken i perioden fra cirka klokken 11 til 14.30.

  • Rekordsommer for norske overnattingssteder

    Svært mange har søkt seg til norske overnattingssteder i sommer. Her er Innerdalshytta i Sunndal kommune i Møre og Romsdal.

    Svært mange har søkt seg til norske overnattingssteder i sommer. Her er Innerdalshytta i Sunndal kommune i Møre og Romsdal. Foto: Paul Kleiven / NTB

    Det var 16,7 millioner overnattinger ved de kommersielle overnattingsbedriftene i sommermånedene. Det er ny rekord.

    – Den lave kronekursen kan ha bidratt til at det er mer attraktivt for både utlendinger og nordmenn å feriere i Norge. Utenlandske besøkende får mer for pengene sine her enn tidligere, mens nordmenn kanskje har valgt å bli hjemme på ferie fordi reiser til utlandet er blitt dyrere, sier seniorrådgiver Kristin Aasestad i Statistisk sentralbyrå (SSB).

    De 16,7 millioner overnattingene er det høyeste SSB har målt siden statistikken startet i 2016.

    Nordmenn sto for 10,4 millioner av overnattingene, som er en økning på 2,8 prosent fra i fjor sommer. Utlendingene hadde 6,3 millioner overnattinger, som er en økning på 3,1 prosent fra i fjor og det høyeste som er målt.

Read Entire Article