København: – Brukte trolig håndgranater i angrep på ambassade

4 days ago 7



  • Dansk politi: Brukte trolig håndgranater i ambassadeeksplosjon

    Her blir en av de pågrepede ført bort fra Københavns Hovedbanegård etter eksplosjonene ved den Israelske ambassaden i byen.

    Her blir en av de pågrepede ført bort fra Københavns Hovedbanegård etter eksplosjonene ved den Israelske ambassaden i byen. Foto: Pressefotos.dk / Ritzau Scanpix

    Dansk politi sier i en oppdatering at eksplosjonene ved den israelske ambassaden trolig skyldes håndgranater.

    Politiet har pågrepet tre personer etter to eksplosjoner ved Israelsk ambassade i København.

    To av disse er svenske, opplyser Reuters.

    Eksplosjonene ble meldt grytidlig onsdag. Ingen kom til skade i eksplosjonene.

    Dansk politi opplyser videre at de ikke med sikkerhet kan si at det var den israelske ambassaden som var målet for eksplosjonene.

  • Kvinne dømt til fire og et halvt år i fengsel for drapsforsøk i Sveio

    En kvinne i 30-årene er dømt til fire og et halvt år i fengsel for drapsforsøk på sin daværende samboer. Hendelsen fant sted i Sveio i Sunnhordland i mai 2022.

    Haugaland og Sunnhordland tingrett finner det bevist at kvinnen stakk mannen minst to ganger i halsen med kniv, og at skadene var livstruende, skriver Bergens Tidende.

    Kvinnen hevdet det var nødrett og sa seg ikke skyldig etter tiltalen.

    Rettens flertall utelukker ikke at kvinnen var i en nødvergesituasjon, men mener grensen for nødverge ble overskredet.

    Kvinnen må også betale mannen 220.000 kroner i oppreisningserstatning.

  • Penværet fortsetter i Sør-Norge – nedbør i nord

    Det blir variabelt høstvær ut denne uken, ifølge meteorologene. Bildet viser høstfarger i Gravdalen mellom Kvam og Vinstra i Gudbrandsdalen.

    Det blir variabelt høstvær ut denne uken, ifølge meteorologene. Bildet viser høstfarger i Gravdalen mellom Kvam og Vinstra i Gudbrandsdalen. Foto: Paul Kleiven / NTB

    Sør-Norge og Øst-Finnmark ser ut til å bli værvinnerne denne uken. Men det gjelder å nyte finværet mens man har det – for mot helgen snur det.

    – Sør-Norge har ganske fint høstvær nå. Her er det sol i vente også de neste dagene, men så skyer det til fra fredag, særlig på Vestlandet, sier vakthavende meteorolog Unni Nilssen ved Meteorologisk institutt til NTB.

    Hun forteller at det trolig kan komme nedbør fra mandag på Sør- og Østlandet. For resten av landet er det lavtrykksaktivitet fra Stad og opp til Nordkapp.

    I Nord er det ventet perioder med nedbør og en mer skyet værtype.

  • Tre personer pågrepet etter eksplosjoner ved ambassade

    Dansk politi har pågrepet tre personer etter to eksplosjoner ved Israels ambassade i København.

    Det melder Reuters.

    Det ble meldt om eksplosjoner ved ambassaden grytidlig onsdag. Ingen personer kom til skade i eksplosjonene.

  • Blixtunnelen stengt på grunn av feilretting

    Blixtunnelen på Follobanen mellom Oslo S og Ski er stengt på grunn av en feilretting. Bane Nor varsler forsinkelser og innstillinger.

    – Togene vil kjøre alternativ banestrekning. Du må regne med forsinkelser og innstillinger. Ny oppdatering klokken 14.15, skriver Bane Nor på sine nettsider.

    De skriver ikke noe om hva slags type feilretting det er snakk om.

  • Kongen og kronprinsen besøker synagogen i Oslo

    Kong Harald og kronprins Haakon skal mandag 7. oktober delta i en markering i synagogen i Oslo.

    Kong Harald og kronprins Haakon skal mandag 7. oktober delta i en markering i synagogen i Oslo. Foto: Lise Åserud / NTB

    Kong Harald og kronprins Haakon er mandag til stede på en markering i synagogen i Oslo i anledning årsdagen for Hamas-angrepet på Israel.

    Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og parlamentariske ledere vil også delta sammen med medlemmer av Det Mosaiske Trossamfund (DMT) og andre inviterte gjester.

    – Det betyr veldig mye for oss at kongen og kronprinsen vil være sammen med oss denne spesielle dagen. Den jødiske minoriteten i Norge har det siste året følt seg alene. Jøder i Norge har kjent på utenforskap og ensomhet. Det har ikke vært mer antisemittisme i Norge siden 1945, sier styreleder Ronen Bahar i DMT i en pressemelding.

    Markeringen i synagogen er en sørgeseremoni for ofrene.

    – Vi vil be for gislene som fremdeles sitter i fangenskap, og for fred mellom israelere og palestinere. Vi har sterke bånd til ofrene for terrorhandlingen 7. oktober. Derfor en minnemarkering, sier Bahar.

  • Japansk flyplass stengt etter eksplosjon på rullebanen

    Det som trolig var en amerikansk bombe fra andre verdenskrig, skal ha eksplodert på rullebanen ved flyplassen i Miyazaki sørvest i Japan onsdag.

    87 flyginger ble kansellert som følge av krateret som oppsto på flyplassens rullebane, skriver Reuters. Krateret var 7 meter i diameter og 1 meter dypt, ifølge en talsperson for det japanske transportdepartementet.

    En bombegruppe som ble sendt til stedet, har konkludert med at årsaken til eksplosjonen var en underjordisk amerikansk bombe. Trolig stammer bomben fra et luftangrep under andre verdenskrig.

    Skaden på rullebanen vil trolig være utbedret innen torsdag morgen lokal tid.

    Flere ganger tidligere er det funnet udetonerte bomber ved flyplassen som tidligere var en marinebase.

    Det er ikke meldt om noen skader etter hendelsen, men bare to minutter før eksplosjonen hadde et fly takset forbi stedet.

  • Kommuneoverlege i Frosta erkjenner straffskyld

    Den tidligere kommuneoverlegen i Frosta, Arne Bye (55), erkjenner straffskyld for deler av tiltalen.

    Ifølge Adresseavisen erkjenner han tre tilfeller av voldtekt.

    Det er 95 fornærmede kvinner i saken. Han er tiltalt for å ha utnyttet sin stilling til å skaffe seg seksuell omgang. Han er tiltalt for 88 tilfeller av voldtekt.

    – Det er nå gjennomført avhør av vår klient hvor han har erkjent straffskyld for tre tilfeller av voldtekt fordi fornærmede i rettslig forstand har vært ute av stand til å motsette seg handlingen. Videre har han erkjent til sammen 40 tilfeller av misbruk av stilling til å oppnå seksuell omgang, skriver kommuneoverlegens forsvarer Erlend Hjulstad Nilsen i en epost til NTB.

    Flere av forholdene hans klient har forklart seg om, ligger langt tilbake i tid, sier han.

Read Entire Article