Kjent artist tiltalt for grov vold mot ekskona

1 week ago 12



Ble sykemeldt i månedsvis:

En kjent artist bosatt på Romerike skal ha slått sin ekskone gjentatte ganger i hodet og kroppen, tatt grep om halsen, og dratt henne opp ei trapp.

 Annika Byrde / NTB
RETTEN: En kjent artist er tiltalt i Romerike og Glåmdal tingrett. Her ved tinghuset i Lillestrøm. Foto: Annika Byrde / NTB

Publisert 18.04.2024 20:38 Sist oppdatert 13 minutter siden

En kjent artist er i Romerike og Glåmdal tingrett tiltalt for grov vold mot sin tidligere kone.

Ifølge tiltalen skal han ha slått henne «gjentatte ganger mot hodet og kroppen slik at hun blant annet fikk skade på trommehinnen i venstre øre, samt en rekke blå merker og hevelser i hodet og flere steder på kroppen».

– Han tok også halsgrep på henne, og dro henne etter halsen og/eller armene opp en trapp, heter det videre i tiltalen.

Sykmeldt i fem måneder

Ekskona skal ha blitt sykmeldt i fem måneder etter hendelsen. Volden skal ha skjedd hjemme hos dem i fjor vinter.

– Hun er jo glad for at det er tatt ut en tiltale. Det har vært tøft for henne å stå i denne situasjonen siden samlivsbruddet, sier kvinnens bistandsadvokat Monica Melgård til TV 2.

TV 2 har forsøkt å komme i kontakt med mannens forsvarer, uten å lykkes. Til Romerikes Blad, som omtalte saken først, har forsvarer Anne Merete Evenrud sagt at hun ikke ønsker å kommentere saken per nå.

– Sier noe om skadeomfanget

Artisten er tiltalt etter straffelovens paragraf 272, sin innebærer at volden er grov, hvor det «legges vekt på at har hatt til følge sterk smerte eller skade».

– At det er denne paragrafen han er tiltalt for, sier noe om skadeomfanget, sier ekskonas advokat Melgård. Hun opplyser at hendelsen er godt dokumentert fra politiets side.

Melgård sier de har klaget inn avgjørelsen om å kun ta ut tiltale på denne ene hendelsen, selv om kvinnen anmeldte eksmannen for vold i nære relasjoner. 

Paragraf 282 i straffeloven omhandler mishandling i nære relasjoner. De Den går på «alvorlig og gjentatt

Til VG og RB bekrefter politiadvokat Tone Riksen i Øst politidistrikt at de har mottatt klagen, og at den vil behandles av statsadvokaten.

Read Entire Article