«Kjære» syklist. Ser du noe spesielt på dette bildet?

1 month ago 35



Foto: Privat

Publisert: 15.08.2024 17:00

Dette er et debattinnlegg. Eventuelle meninger i teksten står for skribentens regning. Hvis du ønsker å delta i debatten, kan du lese hvordan her.

Ikke det? Å ja, stokkene. Ja, dem er jo ikke så lette å få øye på! Spesielt når du suser forbi og sneier borti dem idet du passerer.

Pling-pling, kan du flytte deg? Vel, det har kanskje ikke falt deg inn at jeg ikke hører deg. Ikke før du og elsykkelen din er rett bak meg. Og hvorfor bruker du ikke sykkelfeltet? Er det for nær bilene?

Det er tryggere på fortauet, sier du. Hvor vil du jeg skal være trygg, da? Kanskje jeg burde benytte sykkelfeltet. For når jeg omsider får kravlet meg opp igjen, da er du over alle hauger!

Fargeblind er du visst også, siden du stadig kjører på rødt lys. Er det sykkel- og gangfelt ved siden av hverandre, så pendler du fra side til side i full fart. Det går jo så mye fortere, og jeg er bare i veien.

Du har kanskje ikke fått med deg at ved sykling på fortau og i gangfelt, skal fotgjengerne tas hensyn til. Det er nemlig deres arena, ikke din. Men i Norge trenger jo ikke syklende å følge trafikkreglene. Syklistene er en privilegert gruppe som våre politikere vil ha stadig flere av.

Det er brukt tusener av kroner (mine skattepenger) på å anlegge sykkelfelt i Oslo. Bruk dem!

Read Entire Article