Kim truer med å utslette Sør-Korea med atomvåpen

2 days ago 7



 KCNA / EPA / NTB Foto: KCNA / EPA / NTB

Nord-Koreas leder kommer med nye trusler mot nabolandet i sør.

fredag 4. oktober kl. 04:06

Nord-Koreas leder Kim Jong-un truer med å bruke atomvåpen for å ødelegge Sør-Korea permanent hvis landet blir provosert, melder det statlige nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA, i følge AP.

– Hvis en slik situasjon oppstår, vil det være umulig for Seoul og Republikken Korea å fortsette å eksistere permanent, sa Kim under et besøk til en spesialstyrke onsdag.

Kim uttalte at militæret hans «uten nøling ville bruke alle offensive styrker det besitter, inkludert atomvåpen», hvis Sør-Korea forsøker å bruke væpnede styrker som krenker Nord-Koreas suverenitet.

 AP / NTBFoto: AP / NTB

Uttalelsene kommer som et svar på en tale som Sør-Koreas president Yoon Suk-yeol holdt tirsdag. Der advarte Yoon om at Kim-regimet ville kollapse hvis Nord-Korea forsøker å bruke atomvåpen.

Kim kalte Yoon for «en unormal mann» og sa at talen viste «sikkerhetsuroen og den irriterende psykologien til marionettestyrkene».

Forholdet mellom de to koreanske statene er på sitt verste på mange år. All kommunikasjon og utvekslingsprogrammer mellom landene har vært stanset siden 2019.

Ifølge KCNA forventes det at Nord-Koreas parlament neste uke vil erklære et fiendtlig «to-statssystem» på Koreahalvøya for formelt å avvise forsoning med Sør-Korea.

Read Entire Article