Kaptein Haaland nektet å svare etter ydmykelsen – kritiseres av NRK-ekspert

2 hours ago 2



Det er pinlig og flaut, sa Sander Berge da han som den første av spillerne stilte opp til intervju på TV2s direktesending etter at Norge ble utklasset 5–1 av Østerrike.

Etter hvert dukket flere av de norske spillerne opp for å svare på kritiske spørsmål fra både TV-rettighetshaveren og øvrige medier.

Det gjorde derimot ikke kapteinen på skuta.

Haaland

SVART KVELD: Erling Braut Haaland gikk målløs både av banen og gjennom intervjusonen.

Foto: Elisabeth Mandl / Reuters

Da Erling Braut Haaland var ferdig i garderoben, gikk han rett igjennom intervjusonen uten å svare på et eneste spørsmål.

– Ekstra ansvar

NRK-ekspert Kristoffer Løkberg er kritisk til at Haaland droppet intervjuer etter 1-5-tapet.

– Det er synd han ikke stiller. Vi har veldig lyst til å høre fra ham i en sånn situasjon. Ja, det er artig med scoringsrekord og alt som skjedde på torsdag, da skal han ha ros for at han stilte opp, innleder Løkberg.

– Men det er vel så interessant å høre vurderingene og tankene hans når det går dårlig. Det er i motgang man ønsker svar av de involverte, da er det ikke bra at han ikke svarer på spørsmålene vi har, sier Løkberg.

– Han er kaptein. Har han et ekstra ansvar for å stille opp da?

– Kapteinen er ofte den som får enormt ros og står igjen som et prakteksempel når det går bra. Da har du et ekstra ansvar for å stille opp for media, det hører med den rollen, mener Løkberg.

Hyller Møller Wolfe

– Du sto i mixed zone selv og så Haaland gå rett forbi. Hva tenkte du da?

– Jeg var ganske sikker på at han kom til å stille opp. Mange andre stilte opp, og da følte han kanskje at de snakket for ham. Men etter å ha vært så flink på pressekonferansen før Østerrike-kampen sist og etter kampen mot Slovenia, hadde jeg håpet at han skulle stille opp i dag, sier Løkberg.

Og legger til:

– Jeg kan jo gi enorm kreditt til David Møller Wolfe som rakrygget svarte på spørsmål etter å ha hatt sin verste landskamp. Det må ha vært tøft, men veldig viktig for alle rundt at man byr såpass på i motgang. Det bygger lag og respekt for hele gruppa.

Sander Berge vil ikke kritisere kapteinens valg.

– Det tenker jeg ikke noe på. Jeg fikk bare beskjed om å gå her nå, så ja. Det er det jeg har gjort tidligere. Spillere gjør som de vil, nå er vi ferdige med det her. Nå er det bare å komme seg tilbake til klubbhverdagen, sier han til NRK.

Solbakken: – Ikke det jeg jobber mest med

Mens Haaland var i dusjen, fikk landslagssjef Ståle Solbakken spørsmål på pressekonferansen om hvorvidt Haaland ville stille opp for media.

Det er ikke det jeg jobber mest med, svarte Solbakken.

Synes du han bør? spurte NRK da.

Har han ikke vært ganske aktiv på presseområdet denne uka. Det er første tapet, så vi får se, sa Solbakken.

Torsdag tok nemlig Haaland seg god tid til å snakke med media, etter at Norge slo Slovenia 3–0 på Ullevaal.

I den kampen scoret han to kamper og ble historisk som tidenes mestscorende på det norske herrelandslaget i fotball.

I søndagens kamp i Lienz var rekordmannen adskillig mindre framtredende.

På spørsmål fra NRK om Haaland burde tatt et større ansvar som kaptein på banen, svarer Solbakken:

Det blir akkurat som med som med Hanche og som alle de andre. Dette er et lagspill, og alle sammen gjorde det de skulle veldig lenge. Men det var veldig få, inkludert meg selv, som klarte å stå frem etter 3–1.

Publisert 13.10.2024, kl. 23.53 Oppdatert 13.10.2024, kl. 23.59

Read Entire Article