Kan bli ten Hags skjebnekamp: – Blir det et stort tap, tror jeg at han vil få sparken

2 hours ago 5



Manchester United-manager Erik ten Hag (54) er nok en gang under et enormt press. TV 2s mangeårige kommentator mener det vil være unikt om nederlenderen beholder jobben.

 Lite har stemt for Erik ten Hag og Manchester United i sesongåpningen. Foto: Peter Cziborra / Reuters / NTB

Publisert: 06.10.2024 09:09

VG Live

– Hvis det blir et stort tap, tror jeg at han vil få sparken. Men hvis de taper knepent og spiller bra, vil klubben kunne si at de har sett en positiv reaksjon, sier ESPN-skribent Mark Ogden til VG.

Kampen det er snakk om, er søndagens oppgjør mot formsterke Aston Villa i Premier League. Unai Emerys mannskap er ubeseiret i de siste syvsyvSeks seirer, én uavgjort. kampene i alle turneringer. United på sin side står med fire kamperfire kamperSist seier var mot League One-klubben Barnsley (nivå tre i England). Deretter har det blitt uavgjort mot Crystal Palace og Twente, tap mot Spurs og uavgjort mot Porto. på rad uten seier.

Grafikk: sofascore.com

Ogden er ikke nådig i sin dom over United-manageren.

– Hvorfor har det gått så galt under ten Hags periode?

– Han er ikke en god trener. Taktisk er han ikke god nok, og han mangler karisma og personlighet til å gjøre jobben. Han er også dårlig på å håndtere spillerne. I tillegg har han gjort noen veldig dårlige signeringer, svarer Ogden.

Mark Ogden

Skribent i ESPN.

Ogden er klokkeklar på at ten Hag burde blitt erstattet i sommer.

– FA-cupseieren mot Manchester City reddet ham, men han var aldri i nærheten av å snu situasjonen. Det er rett og slett fordi han ikke er på nivå til å trene i Premier League eller i en klubb av Uniteds størrelse.

United vurderte sterkt å erstatte ten Hag etter forrige sesong, men valgte å beholde ham etter FA-cupseieren mot Manchester City. Klubben forlenget også kontrakten hans til 2026 og støttet ham i overgangsmarkedet i sommer.

Hva er Uniteds største problem?

Erik ten Hag

Spillerne

Ledelsen

Alt. Både ten Hag, spillerne og ledelsen.

– I min tid med Premier League, og det er over 30 år, har jeg aldri sett en manager komme fra en sånn periode som dette med jobben i behold, sier TV 2s Øyvind Alsaker til VG.

Alsaker mener det fundamentale problemet er at United ikke klarer å prestere gjennom en hel kamp.

– De er ute av stand til å spille 90 gode minutter. De spiller 20 gode, og så kan det komme en fryktelig time. Og så slipper de inn tre mål, sier Alsaker, som også er kritisk til ten Hags spillerkjøp og evne til å utvikle spillere.

Øyvind Alsaker

TV 2-kommentator.

United rotet bort en tomålsledelse og endte opp med å slippe inn tre mål på kort tid i midtuken mot Porto i Europa League. Alsaker mener dette på ingen måte er overraskende.

– De henger ikke sammen som lag. Så selv med 2-0-ledelse mot et helt ordinært Porto-lag, så slipper de inn tre mål i løpet av relativt kort tid. Det er sjokkerende. Det kan ikke fortsette, sier Alsaker.

Alsaker mener United-ledelsen igjen sitter med et stort problem.

– De ser det alle ser. De taper mer enn de vinner. Og det kan de ikke gjøre. De er bare fortvilet nå, tror jeg.

– Jeg tror det er ganske mange telefoner mellom den nye sportslige ledelsen til United. Jeg tror det går hett for seg.

Og det har han trolig rett i. Ifølge The Athletic og andre medier skal Manchester United-ledelsen nemlig møtes tirsdag.

Avisen skriver at deleier Sir Jim Ratcliffe vil delta på møtet, sammen med nyansatte toppledere som administrerende direktør Omar Berrada, sportsdirektør Dan Ashworth og teknisk direktør Jason Wilcox. Også United-styreleder Joel Glazer flyr inn fra USA for å delta, skriver The Athletic.

Etter kampen mot Porto snakket Ratcliffe med engelsk presse. Da fikk han spørsmål om han fremdeles har tillit til ten Hag som trener.

– Jeg vil ikke svare på det spørsmålet ... Jeg liker Erik. Jeg synes han er en veldig god trener, men til syvende og sist er det ikke min avgjørelse, svarte Ratcliffe ifølge BBC.

Grafikk: sofascore.com

Read Entire Article