Kampen mot rasisme er en kamp for alle

1 month ago 28



Publisert: 26.03.2024 17:15

Dette er et debattinnlegg. Eventuelle meninger i teksten står for skribentens regning. Hvis du ønsker å delta i debatten, kan du lese hvordan her.

Vi må bekjempe rasismen, og det må vi gjøre sammen. En gruppe fra FN har vært i Norge og skrevet en foreløpig rapport, der det står at folk med afrikansk bakgrunn utsettes for rasisme.

På lederplass (21. mars) kritiserer Aftenposten rapporten for metodiske svakheter og manglende etterrettelighet. De sier kultur- og likestillingsministeren har en jobb å gjøre. Og selvfølgelig har jeg det. Vi skal gi FN tilbakemeldinger på innhold og utforming.
Men vi har også en jobb å gjøre fordi vi vet at det finnes rasisme i Norge. I Bufdir-rapporten «Barn og unges erfaringer med rasisme og diskriminering» svarer 45 prosent at de er blitt utsatt for rasistiske ytringer det siste året. 71 prosent av unge de med afrikansk bakgrunn svarer det samme.
Rasisme er et samfunnsproblem. I høst la regjeringen frem en plan mot rasisme og diskriminering. Den har 50 ulike tiltak som omhandler både arbeidsliv, frivillighet, kulturliv og skole.
Jeg har et ansvar for å bekjempe rasisme, men jobben hver enkelt av oss gjør er helt avgjørende. Vi har et felles ansvar for at alle skal føle seg trygge og verdsatt i Norge.

Lubna Jaffery (Ap)

Kultur- og likestillingsminister

Read Entire Article