Kamala Harris på «60 Minutes»: Unngikk å svare på Netanyahu-spørsmål

3 hours ago 3



Det spørsmålet ville ikke demokratenes presidentkandidat Kamala Harris svare på i CBS-programmet «60 Minutes», som ble sendt natt til tirsdag norsk tid.

I stedet gikk hun for denne løsningen:

– Jeg tror et viktigere spørsmål er om vi har en klar allianse mellom det amerikanske folk og det israelske folk. Og svaret på det spørsmålet er ja.

Uttalelsen kom etter at hun ble presset på at Israel ser ut til å gå sin egen vei i Midtøsten: Nylig gikk de blant annet inn i Libanon med bakkestyrker til tross for at USA oppfordret til våpenhvile.

– Det virker som om statsminister Netanyahu ikke lytter? sa programleder Bill Whitaker.

– Vi kommer ikke til å stoppe med å jobbe for å formidle hvor vi står og hva vi mener er viktig for at denne krigen skal ta slutt, svarte Harris, før hun fikk spørsmålet om hvordan hun ser på Netanyahu som en alliert.

CBS: Trump trakk seg fra intervju

Den tradisjonsrike valgspesialen til «60 Minutes», som ble sendt på årsdagen for Hamas sitt terrorangrep i Israel 7. oktober i fjor, inkluderer vanligvis intervjuer med både den republikanske og den demokratiske presidentkandidaten.

I år trakk imidlertid Donald Trump seg etter først å ha sagt ja til å stille, ifølge CBS.

I en uttalelse sier han at han synes programmet skylder ham en unnskyldning for sitt siste intervju med ham. Det foregikk i 2020, da Trump var president, og endte med at han forlot intervjuet før tiden var over.

Se klippet her.

Trumps talsperon Steven Cheung sa tidligere i uken i en uttalelse at CBS ikke har rett i at Trump trakk seg fra programmet:

– Det var innledende samtaler, men ingenting ble avtalt eller bekreftet, sier han.

Presidentvalget i USA er om fire uker, tirsdag 5. november.

– Hvis han ikke vil gi seerne dine muligheten til å få høre en meningsfylt samtale med spørsmål og svar, så bare se på folkemøtene hans. Du vil høre samtaler om ham selv og alle hans personlige sorger, sa Harris da hun fikk spørsmål om hva hun synes om at motkandidaten ikke stilte til intervju.

– Du vil ikke høre noe som helst som handler om deg som lytter. Du vil ikke høre om hvordan han vil prøve å samle folket og finne fellesskap. Det er derfor jeg tror at det amerikanske folk er klare for å starte med blanke ark.

Les også: Trump-velgere om Harris: – Hun er «bullshit»

Presset om økonomi og immigrasjon

I «60 Minutes»-programmet, der hennes visepresidentkandidat Tim Walz også var med, ble Kamala Harris presset på flere betente temaer, deriblant økonomi.

Hun ble spurt flere ganger om hvordan hun hadde tenkt å betale for flere av forslagene sine, deriblant skattelette for familier med barn under ett år. Hun sa at hun ville øke skattene for de som tjener mest, men ble møtt med dette av programleder Whitaker:

– Men dette er den virkelige verden. Hvordan skal du få dette gjennom Kongressen?

Kamala Harris, som ble presidentkandidat så sent som i august, da Joe Biten trakk seg, fikk også spørsmål om hun er kjent nok for velgerne. Programlederen pekte blant annet på at hun har endret standpunkt i flere saker, deriblant når det gjelder fracking og immigrasjon.

Les også: Gasseventyret som kan felle Kamala

– De siste fire årene har jeg vært visepresident i USA. Jeg har reist landet rundt og hørt på folk. Jeg tror på å bygge konsensus. Vi er et allsidig folk, også geografisk. Vi må ha ledere som kan inngå kompromisser, det er ikke en dårlig ting så lenge du ikke går på kompromiss med verdiene dine, svarte Harris blant annet.

I intervjuet røpet også Harris, som nylig fortalte at hun eide våpen, at det er snakk om en Glock.

– Jeg har hatt den i en god stund. Bakgrunnen min er i politiet, så der har du det.

– Har du noen gang avfyrt den?

Ja, selvsagt har jeg det, sier hun og ler.

– På en skytebane. Selvsagt har jeg det.

Read Entire Article