Kamala Harris gir sitt første formelle intervju til Fox News

2 hours ago 4



 WILL OLIVER / EPA / NTB Foto: WILL OLIVER / EPA / NTB

For første gang stiller visepresident Kamala Harris til et formelt intervju på Fox News Channel.

torsdag 17. oktober kl. 00:27

USAs visepresident blir intervjuet av kanalens politiske sjefsanker Bret Baier natt til torsdag norsk tid. De første spørsmålene handlet om harris ville si unnskyld til de som hadde opplevd kriminalitet fra innvandrere og om hun støttet innvandring og operasjoner for dem som ønsket å skifte kjønn.

På direkte spørsmål svarte hun også at hennes presidentembete ikke ville være en fortsettelse av Joe Bidens presidentskap.

Intervjuet kommer i en tid der Harris har økt sine medieopptredener, men hovedsakelig i mer vennligsinnede kanaler.

Bret Baier har tidligere ledet kanalens dekning av både det demokratiske og det republikanske landsmøtet. Han har også moderert debatter og folkemøter med kandidater fra hele det politiske spekteret, inkludert tidligere president Donald Trump.

 Carolyn Kaster / AP / NTBFoto: Carolyn Kaster / AP / NTB

Demokratene ser ut til å endre sin mediestrategi i årets valgkamp. Visepresidentens intervju på Fox er det siste tegnet på at partiet i økende grad er villig til å stille opp på kanalen, skriver nyhetsbyrået AP.

Siden partiets landsmøte i august har omtrent dobbelt så mange demokrater stilt opp på Fox sammenlignet med samme periode i Joe Bidens valgkamp i 2020. Det er også langt flere enn da Hillary Clinton var partiets presidentkandidat i 2016.

– Vår kampanje mener det er viktig å snakke til alle amerikanere, uansett hvor de får sin informasjon eller underholdning fra, sier Harris' talsmann Ian Sams.

 JOE RAEDLE / AFP / NTBFoto: JOE RAEDLE / AFP / NTB

Trump klaget

Demokratenes nye Fox-strategi har ikke gått upåaktet hen. Donald Trump klaget denne uken på sosiale medier over at Sams "praktisk talt eier nettverket". Trump hevdet at det ikke er verdt å stille opp på Fox News fordi "det bare jevner seg ut til ingenting".

Flere demokrater har den siste tiden dukket opp på Fox, inkludert transportminister Pete Buttigieg og guvernørene Gavin Newsom og Josh Shapiro. Opptredenene er stort sett begrenset til dagtid og helgesendinger.

Ifølge Dan Pfeiffer, tidligere rådgiver for president Barack Obama, kan det gi oppmerksomhet når en demokrat går "inn på fiendens territorium".

Han mener moderate republikanere og uavhengige velgere er en viktig målgruppe for Harris' kampanje.

Read Entire Article