Kalddusj for Fagermo i LSK-debuten - spillerne barket sammen etter kampen

2 hours ago 6

Molde reddet cupavansementet med en sen scoring. Etter kampen kokte det over for flere av spillerne.

Publisert: 06.10.2024 19:12 | Oppdatert: 06.10.2024 19:27

VG Live

Da sluttsignalet gikk hadde Molde gått videre. Mats Møller Dæhli holdt fingeren mot munnen for å hysje på hjemmepublikummet.

Da kokte det over for flere. Ruben Gabrielsen og en rekke andre LSK-spillere var borte for å si sin klare mening om gesten fra den tidligere landslagsspilleren.

1 av 8Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Dag-Eilev Fagermo er ansatt som Lillestrøms redningsmann, men klarte ikke å berge cupavansementet.

Det så ut som han skulle få betalt da 17 år gamle Alexander Røssing-Lelesiit ble satt inn for så å dunke inn 1–1 og nytt håp for LSK.

1 av 2Foto: Annika Byrde / NTB

Men da Frederik Ihler satte inn 2–1 kun minutter før klokken viste 90 minutter, hadde ikke LSK noe å komme med.

– Det var noe jeg har sett frem til hele dagen, om man kan si det på den måten. Jeg har gått rundt og håpet på at det skulle skje. Nå er jeg bare superglad. Det har vært en perfekt uke for oss, sier Ihler til TV 2.

Molde jubler for 2–1. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Molde tok ledelsen i første omgang da Ola Brynhildsen avsluttet og Mads Hedenstad Christiansen lot ballen krype under seg. Et skudd keeperen burde tatt, men som endte med å sende Molde i ledelsen.

– Det er kjedelig at jeg må være en potetsekk og ikke greier å legge meg over ballen.

1 av 4Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Dag-Eilev Fagermos LSK så mer robuste ut, men slet med å skape sjanser mot et godt Molde-forsvar.

Første omgang ble til andre omgang. Molde styrte spillet og Fagermo måtte ta grep.

Løsningen ble en 17-åring fra Nittedal.

Sist Alexander Røssing-Lelesiit var på banen for Lillestrøm var da han fikk 22 minutter mot Sarpsborg 28. juli.

Nå fikk han sjansen av Fagermo og tok den med begge hender.

På hjørnet av 16-meteren rundlurte han Kristian Eriksen, la ballen til rette og banket den bak Albert Posiadala i Molde-målet. LSK hadde utlignet og Fagermo kunne glise.

Men på Molde-benken satt en annen ringrev med mer rutinerte spillere på benken. I det 85. minutter ble Mads Engaard og Frederik Ihler satt inn.

I det 88. spilte Engaard gjennom Ihler. Dansken satte 2–1-scoringen og sendte Molde videre.