Journalisten: Ingvild Kjerkol klager inn TV 2 til PFU

2 hours ago 5



LO-nestleder Sissel M. Skoghaug er ikke enig med programkomiteen til Frp om deres resept for å få ned køen i helsevesenet.

LO-nestleder Sissel M. Skoghaug er ikke enig med programkomiteen til Frp om deres resept for å få ned køen i helsevesenet. Foto: Terje Pedersen / NTB

LO mener Frps forslag om at sykehusene skal sende pasienter til private om de ikke gir behandling innen 30 dager, er fullstendig urealistisk.

Programkomiteen i Frp foreslår at dersom offentlige sykehus ikke kan tilby behandling innen 30 dager, må sykehuset kjøpe behandlingen fra private tilbydere.

LO mener Frps resept totalt urealistisk, skriver Klassekampen. LO-nestleder Sissel Skoghaug sier problemet i denne sammenhengen ikke er penger, men å ha nok folk på gjøre jobben.

– Det blir ikke flere fagfolk i helsetjenesten av å sette en slik frist, sier Skoghaug.

– Det finnes ikke en eneste politiker eller leder i helsevesenet som ikke vil ha bukt med for lange helsekøer. Det Hoksrud her presenterer, er en trylleformel som ikke går opp, sier hun.

Bård Hoksrud, helsepolitisk talsperson i Frp, sa tirsdag til avisen at det handler om å bruke ledig kapasitet i det private, samtidig som pasientene får en rettighet til behandling.

Read Entire Article