Joost Klein stiller ikke til Eurovision

2 hours ago 4



Den nederlandske artisten sier han trenger mer tid etter årets konkurranse.

onsdag 23. oktober kl. 22:06

Joost Klein har kunngjort at han ikke vil delta i Eurovision Song Contest 2025. I en uttalelse på Instagram forklarer Klein at selv om han og teamet hans hadde alt klart, føles det ikke riktig å delta.

– Jeg er veldig takknemlig for all kjærligheten fra hele verden, men jeg er fortsatt sterkt påvirket av årets konkurranse. Jeg trenger å gi meg selv mer tid til å hele, skriver Klein.

Klein ble diskvalifisert fra Eurovision etter å ha dyttet til en kamerakvinne under den andre semifinalen. Eurovision-arrangøren EBU begrunnet diskvalifikasjonen med at Klein hadde brutt konkurransens oppførselskode.

Les også: Følte seg truet av Joost Klein – skuffet over henleggelsen

Det ble opprettet politisak, som senere ble henlagt. Fotografen som ble utsatt for Kleins oppførsel bak scenen anker ikke politiets henleggelse av saken, har hennes advokat sagt til Aftonbladet.

Les også: Klager ikke på Joost Klein-henleggelse: Vil gå videre med livet

Klein forklarer at han ikke er skapt for «den store maskinen» og at hans vei er annerledes. Han ser fram til å spille sin nye plate på en turné i Europa og USA.

– Jeg tror en av mine hensikter i livet er å knytte mennesker sammen. Gjennom musikk, (digital) kunst og performancekunst, skriver Klein.

Klein avslutter meldingen med ordene:

– Jeg står fortsatt oppreist.

Read Entire Article