Johaug støtter Sinner: – Får så sykt vondt av ham

1 month ago 20



Therese Johaug (36) mener hennes dopingsak skiller seg fra tennisstjernen Jannik Sinners (23).

Therese Johaug møtte VG i Holmenkollen i forbindelse med en ny sponsoravtale med Synnøve Finden. Foto: Herman Folvik, VG

Publisert: 30.08.2024 02:52

– Jeg tenker det er helt rett at han ikke får noen straff, sier Johaug til VG.

Skistjernen understreker at hun ikke har satt seg veldig dypt inn i saken, men har lest om den.

Dette er bakgrunnen:

Italienske Sinner er rangert som verdens beste tennisspiller. Sist uke ble det kjent at han avla to positive dopingprøver med det ulovlige stoffet clostebolulovlige stoffet clostebolKlostebol er et syntetisk fremstilt androgent anabolt steroid (AAS), kjemisk beslektet med det mannlige kjønnshormonet testosteron. Kilde: SNL.no i kroppen. Det skjedde i forbindelse med turneringen Indian Wells i mars.

Utover å bli fratatt premiepengene og rankingpoengene fra Indian Wells, slapp Sinner unna dopingstraff av det Det uavhengige «integritetsbyrået» til det internasjonale tennisforbundet (ITIA).

Avgjørelsen til ITIA kan fortsatt ankes av både det italienske antidopingforbundet og det internasjonale (WADA).

Tennisstjernen Jannik Sinner på en pressekonferanse under US Open sist uke. Foto: JAMIE SQUIRE / AFP / NTB

Johaug ble derimot utestengt i 18 måneder da hun testet positivt på clostebol i 2016 – etter at hun hadde påført seg selv leppekremen Trofodermin. Legen Fredrik Bendiksby tok på seg skylden.

Det som skiller sakene, er italienerens forklaring om at det ikke var han selv som brukte det ulovlige middelet.

Forklaringen til Sinner er at hans fysioterepaut Giacomo Naldi hadde en skadet lillefinger. Naldi skal ha brukt Trofodermin i sprayform, og deretter, uten hansker, massert Sinner, som lider av hudeksemen dermatittdermatittEn betennelse i huden som kan føre til kløe og utslett. på beina og ryggen. Naldi bandasjerte også Sinners bein.

 Therese Johaug fotografert i 2017 etter at det ble bestemt at hun mistet OL i 2018. Foto: Vidar Ruud / NTB

– Han har ikke brukt dette selv. Jeg brukte det selv og smurte kremen på meg selv. Det er en helt annen sak når det er en tredjeperson involvert, sier Johaug og legger til:

– Man kan ikke som utøver vite hva støtteapparatet har brukt og han har aldri fått noe prestasjonsfremmendeprestasjonsfremmendeNoe som forbedrer en persons evne til å prestere, spesielt i sport. effekt av de bitte, bitte, bitte små dosene han har fått i seg. Det er utrolig viktig å bruke skjønn i sånne sammenheng, dette er ikke svart/hvitt.

Johaug føler med Sinner.

– Du spør deg «hva er dette her, hvordan har dette kommet til han?». Når jeg leste om det, så var det «åh, herregud...» liksom. For det første får jeg så sykt vondt av ham, for jeg vet hvordan den situasjonen var. Han hadde ingen anelse om at fysioen brukte den sprayen, sier Johaug og fortsetter:

– Det rimer på mengdene han hadde i kroppen sammenlignet med meg. Jeg smurte det på en leppe full av blod, mens han fikk det via massasje av en lillefinger.

  • Sinner testet positivt to ganger: Først med 121 pikogrampikogramEn måleenhet for konsentrasjon, som viser hvor mye av et stoff som finnes i en væske. Et pikogram er en trilliondel av et gram. per milliliter (justert til 76), uken etter med 122 pikogram per milliliter (justert til 86).
  • Johaugs verdi var 13 nanogramnanogramEn måleenhet for konsentrasjon, som viser hvor mye av et stoff som finnes i en væske. Et nanogram er en milliarddel av et gram. per milliliter, også lavt, men likevel rundt 150 ganger høyere enn Sinners (76 og 86 pikogram).

Flere tennisprofiler, som Novak Djokovic og Nick Kyrgios, har stusset på at Sinner slapp straff. Sinner spiller for tiden US Open og er klar for tredje runde.

– Det har vært noen reaksjoner fra spillerne, men jeg kan ikke kontrollere dem. Hvis jeg har noe å si til noen, gjør jeg det privat, for jeg er en slik person. Men totalt sett var det ikke så ille, sier Sinner ifølge avisen Gazzetta dello Sport.

  • Alt fra US Open ser du på Max.
Read Entire Article