JFKs barnebarn er blitt demokratenes generasjon Z-magnet

1 month ago 12



Han har en mastergrad fra Harvard, en grad fra Yale og er barnebarnet til JFK – men for generasjon Z er han best kjent som Tiktoks største demokratistøttende ramp.

Jack Schlossberg, barnebarn av tidligere president John F. Kennedy, taler under Demokratenes nasjonalkongress. Foto: Paul Sancya / AP / NTB

Publisert: 28.08.2024 16:59 | Oppdatert: 28.08.2024 17:19

Kortversjonen

– Gi en varm velkomst til delegaten fra New York og barnebarnet til president John F. Kennedy, Jack Schlossberg, lyder det over høyttalerne på Demokratenes landsmøte i august.

Med en imponerende utdanning fra Harvard og Yale, og en karriere som politisk journalist i motemagasinet Vogue, er Schlossberg uten tvil en del av en velstående familiearv.

Det er derimot ikke akademiske grader eller journalistikk som har gitt ham plassen på talerstolen under Demokratenes landsmøte.

På Tiktok er han kjent som en moromann med generasjon Z i sin hule hånd.

«Takk Gud for at Jack Schlossberg gjør politikk sexy igjen,» skriver en bruker i kommentarfeltet på en av hans Tiktok-videoer.

 Schlossberg ankommer seremonien for Profile in Courage Award 2024 ved John F. Kennedy Presidential Library i Boston, Massachusetts. Foto: Reba Saldanha / Reuters / NTB

Selv beskriver han seg i Vogue som en «silly little goose» – på norsk, en real tullekopp.

Men under DNC viste Schlossberg at han har større ambisjoner enn bare å underholde.

Han tok opp arven etter sin bestefar og kastet seg inn i kampen for Kamala Harris' presidentskap.

Demokratenes trend-dyrking

Fra sønnen til Tim Walz gråtkvalte øyeblikk, til DJ Snakes «Turn Down for What» og selvfølgelig Tiktok-hyllesten av Schlossberg – internett ble helt dominert av trender skapt under Demokratenes landsmøte, rapporterer CNN.

JFKs barnebarn var ikke den eneste stjernen som tiltrakk seg oppmerksomhet under landsmøtet.

Ifølge CNN var mer enn 200 influencere til stede for å delta på det fire dager lange arrangementet.

De fikk en «red carpet-behandling» med egen lounge og en egen plass i arenaen hvor de kunne filme og poste innhold, skriver det amerikanske nyhetsmediet videre.

Partiets ansatte var på plass for å hjelpe influencerne med alt fra å navigere i mengden til å gjennomføre intervjuer og lage sosiale medier-innhold, og ga dem verktøyene de trengte for å skape «mememagi».

Hver kveld under landsmøtet fikk en influencer også æren av å tale på scenen. Blant dem var Schlossberg.

Nøkkelen til hans fengende innhold?

Ifølge han er det å anerkjenne at den yngre generasjonen legger merke til hvem som kan og ikke kan sosiale medier.

– Folk ser når noen er ekte og ikke har en skjult agenda. Det kommer frem på en måte som er vanskelig å beskrive, men folk legger merke til det, spesielt yngre. De er godt bevandret på sosiale medier, sier Schlossberg.

Familie-splittelse

Med slagord om ren energi, gode jobber og frihet for fremtidige generasjoner – alt krydret med en solid dose popkulturelle referanser – gir JFKs barnebarn alt for å få den unge generasjonen til å støtte Kamala Harris og Tim Walz.

Han er ikke den eneste i Kennedy familien som bruker sin plattform til å fremme demokratisk politikk.

Allerede i april i år gikk 15 familiemedlemmer offentlig ut og sa at de støttet Joe Bidens presidentkampanje.

Det er først nå nylig at familien har delt seg politisk.

Donald Trump håndhilser på Robert F. Kennedy Jr., som nylig har gitt sin støtte til Trump som presidentkandidat. Foto: Evan Vucci / AP / NTB

Robert F. Kennedy Jr., sønn av den tidligere justisministeren Robert F. Kennedy og Schlossbergs tremenning, har offentlig erklært sin støtte til Donald Trump.

Schlossberg kommenterte dette på X:

«Jeg har aldri vært mindre overrasket. Jeg har sagt det i over et år – RFK Jr. er til salgs og jobber for Trump!»

Read Entire Article