- Jeg var ikke glad

3 days ago 6



Men etter en under pari prestasjon i helgen, gikk det en kule varmt i Liverpool-troppen.

 Virgil van Dijk snakker med skrivende presse – VG iblant dem – etter 2–0-seieren over Bologna onsdag kveld. Foto: Jens Friberg / VG
  • Jens Friberg, VG

    Jens Friberg, VG

Publisert: 03.10.2024 13:10

– Han er sterk, sier van Dijk til VG om hvordan Arne Slot formidler sine ideer til et Liverpool-lag som har hatt Jürgen Klopp som sjef i nesten ni år.

– Vi har mange møter, mange videomøter i tillegg, så han viser akkurat hva han vil ha: Hva vi gjør bra og ikke. Så langt så har det gått bra, so far so good, men nå er vi bare i oktober, sier den nederlandske stopperen.

Han oppsummerer Liverpools 2–0-seier over Bologna med at de var sløve med ballen, tok svake avgjørelser foran mål – men likevel fortjente seieren.

– Du har ikke lyst til å være sløv og da ga vi bort sjanser. Det er noe vi må lære, og det er fortsatt en prosess – alle vil gjøre det så bra de kan. Det viktige er at vi vinner kamper og fortsatt har noe å forbedre, sier van Dijk til VG.

Arne Slot har fått en nær perfekt start i Liverpool, åtte seirer på de ni første.

Likevel har ikke alt vært knirkefritt. Stopperkjempen van Dijk avslører at det gikk en kule varmt etter lørdagens 2–1-seier borte mot Wolverhampton.

– Da hadde vi et godt møte etter kampen, med tanke på hvordan vi skulle kontrollere kampen, ikke slippe dem tilbake. Det er fortsatt «work in progress». Wolves-kampen var et godt eksempel på hvordan vi ikke skal gjøre det, sier van Dijk, og fortsetter:

– Jeg var ikke glad etter den kampen, siden jeg synes vi burde gjort det bedre. Det må vi for å kunne kjempe om trofeer denne sesongen.

Han sier temaene de tok opp, var når man skulle gå for den avgjørende pasningen, når de skulle holde i ballen og heller la motstanderne løpe mellom.

Men akkurat hvordan er et lagmøte der Slot og laget har en høne å plukke med hvordan de har prestert?

– Manageren har autoriteten. Han er ikke en som roper, han klikker ikke, men han hever stemmen. Han er ikke en som roper uten å ha noe å støtte det opp med. Han bruker video og viser eksempler, «hvorfor gjør du det slik?», sier van Dijk.

Slot har gjort seg bemerket med sin tilsynelatende avslappede tilnærming til jobben i Liverpool, som tross alt er en av de mest eksponerte i hele fotballverden.

– Jeg håper å bli kjent for mer spesielle ting enn å vinne åtte av de ni første kampene i Liverpool, sa han tørt på pressekonferansen etter Bologna-kampen.

– Det er langt fra umulig å gjøre det helt store i denne klubben. Det sier litt om utgangspunktet vårt, hvordan spillerne kjøpte budskapet, innsatsen deres og fra støtteapparatet, sier han videre til TNT.

Siste kamp før landslagspausen er borte mot Crystal Palace klokken 13.30 lørdag. Det er fortsatt lenge til trofeene skal avgjøres, men for å si det som van Dijk:

– Det er en god start, du kan ikke si noe på det.

Read Entire Article