Jakob om Elisabeth: – Hun har en helt annen rolle i mitt liv nå

3 weeks ago 19



Jakob Asserson Ingebrigtsen (23) forteller om hvordan forholdet til kona Elisabeth (24) har endret seg med årene.

Jakob og Elisabeth Asserson Ingebrigtsen med datteren Filippa. Foto: Mattis Sandblad / VG

Publisert: 17.09.2024 12:06 | Oppdatert: 17.09.2024 12:19

– Vi har vært sammen i ganske mange år nå og har hatt enorm utvikling personlig i de årene, sier Jakob til VG.

De ble sammen som 16-åringer. I fjor giftet de seg og flyttet inn i et nytt, stort hus i Sandnes. I sommer ble de foreldre til Filippa. I boligen bor også hundene Jupiter og Maximus.

Samtidig som Jakob er blitt verdens beste løper på mellomdistanse, er Elisabeth blitt influencer.

– Hun har en helt annen rolle i mitt liv og min satsing nå enn hun hadde i starten. Hun er en enorm tilrettelegger og planlegger veldig mye, som er ting jeg ikke synes er så spennende eller så flink til, fordi det ikke er så gøy, sier Jakob.

– Det er vanskelig å forestille seg hvor mye jobb som ligger bak det.

Se klipp fra den nye serien «Ingebrigtsen: Born to run» her:

Jakob Ingebrigtsen har viet livet sitt til å forsøke å bli tidenes beste løper. Det betyr i stor grad at livet består av trening, mat og restitusjon.

– Jeg er veldig takknemlig for teamet jeg har rundt meg. Elisabeth gjør mye i det daglige med mat, tidsskjemaet og ting som er lett å ikke bruke så mye krefter på selv, sier Jakob.

Elisabeth er ikke «bare» en støttespiller på hjemmebane. Hun er ofte med på reiser til konkurranser og treninger.

– Skal det funke, må man være med folk som skjønner litt hva det går i. Hadde ikke Elisabeth gjort det, hadde det aldri gått. Hun kunne ikke vært med på treningsleir hvis det var slik at hun tok energi eller at jeg måtte følge opp med noe, sier Jakob og legger til:

– Men hun er der og har enorm forståelse for hva jeg skal gjøre, og vet hva som kreves for at det skal bli bra.

Om den nye tilværelsen som pappa, sier Jakob:

– Det har vært veldig givende. Det har ikke vart i så lang tid ennå (Filippa ble født i slutten av juni). Det endrer nok ikke så mye. Vi er veldig isolert fra omverden i yrkene vi driver med. Det passer fint med å ha barn.

– Vi er mye hjemme og mye for oss selv. Jeg lever hvert fall et liv der restitusjon, søvnkvalitet og mye søvn er viktig. Det igjen stiller mange krav til Elisabeth. Vi får mye hjelp også fra folk rundt oss om vi trenger det.

Han legger seg på et annet soverom om det trengs.

– Det er ganske lett for meg å trekke meg unna om jeg skal inn i en konkurranse. Da kan jeg sove noen netter på et eget rom eller trekke meg unna hvis det er noe sykdom. Det er veldig lav terskel for å optimalisere alt.

– Vil du ha flere barn mens du er aktiv?

– Det er litt vanskelig å svare på. Vi er begge fra store familier med mye søsken. Og ser frem mot å ha en større familie selv, men så er det dette med logistikk, da. Elisabeth har en jobb selv med sitt liv, men også mitt liv og min jobb, sier Jakob.

Elisabeth sier hun er innforstått med at Jakob og løpingen kommer først. Da han hadde en skadeplaget oppkjøring, merket hun at det plaget han.

– Det er veldig mye usikkerhet og dette er det største i hans liv, sier Elisabeth.

Men i takt med at Ingebrigtsen har levert sin beste sesong, har humøret steget.

– Vi har det veldig fint, egentlig.

Brødrene Ingebrigtsen og konene møtte pressen mandag på Bislett Stadion i forbindelse med lansering av Prime Video-serien «Ingebrigtsen: Born to Run» som kommer fredag.

Read Entire Article