Israelsk mann drept på Vestbredden

1 month ago 18



Bosetningen der en israelsk mann ble drept søndag, ligger like i nærheten av den palestinske landsbyen Jit nord på Vestbredden. Bildet viser noen av skadene fra bosetterangrepet der torsdag. Foto: Nasser Nasser / AP / NTB

En israelsk sikkerhetsvakt ble drept av en palestinsk kollega i en jødisk bosetning nord på den okkuperte Vestbredden, ifølge israelske medier.

søndag 18. august kl. 20:37

Angrepet ved bosetningen Kedumim skjedde tre dager etter et dødelig raid i den palestinske landsbyen Jit, som ligger i nærheten.

Det var en 38 år gammel israelsk sikkerhetsvakt som ble angrepet med hammer av en 21 år gammel palestiner på israelsk fabrikk der de begge jobbet, ifølge avisa Haaretz.

– Etter flere forsøk på å redde livet hans, ble han erklært død etter å ha bitt såret i et angrep, opplyser Beilinson-sykehuset.

21-åringen tok offerets våpen og kjørte vekk etter angrepet, skriver Haaretz. Den israelske hæren sier soldater leter etter ham.

Volden på Vestbredden har eskalert siden krigen i Gaza mellom Israel og Hamas brøt ut i oktober i fjor.

Tirsdag gikk rundt 100 bosettere væpnet med kniv og skytevåpen til angrep på landsbyen Jit nord på Vestbredden. En 23 år gammel palestiner ble drept, ifølge helsemyndighetene, og biler og boliger ble satt i brann.

Angrepet på Jit ble fordømt av både israelske myndigheter og USA, FN og europeiske land. Bosetningene på Vestbredden er ulovlige i henhold til folkeretten.

Det siste angrepet kommer mens USAs utenriksminister Antony Blinken ankom Israel på en Midtøsten-turné med sikte på å øke det diplomatiske presset for å oppnå våpenhvile i Gaza.

Publisert: 18.08.24 kl. 20:37Oppdatert: 18.08.24 kl. 20:37

Relaterte emner

Read Entire Article