Markerer ett år siden Hamas-angrepet

2 hours ago 2



For et år siden angrep Hamas det sørlige Israel. De drepte 1200 mennesker og tok 250 til gisler. Nå deltar Kongen og statsministeren på minnemarkering i synagogen i Oslo.

mandag 7. oktober kl. 16:59

Kongen, kronprinsparet og statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) delta på minnemarkeringen fra klokken 16.30 sammen med medlemmer av Det Mosaiske Trossamfund (DMT).

– Det er årsdagen for det verste terrorangrepet i Israels historie. Det var svært brutal terror, sa utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) tidligere mandag.

Terrorangrepet mot Israel startet Israels offensiv på Gazastripen, hvor opp mot 42 000 personer er drept.

Samtidig holdes Israelske gisler fortsatt i Gaza. Det er ikke kjent hvor mange av dem som lever.

Foto: Terje Bendiksby / NTB

I Israel markeres 7. oktober med flere minnemarkeringer.

President Isaac Herzog begynte dagen med ett minutts stillhet klokken 6.29 mandag morgen, tidspunktet da angrepet begynte, i kibbutzen Re'im, der musikkfestivalen Nova ble angrepet av Hamas-krigere.

Der ble minst 370 personer drept.

Den israelske presidenten sa at verden må støtte Israel for å oppnå fred.

– Verden må innse og forstå at for å endre historiens gang og bringe fred og en bedre fremtid til regionen, må man støtte Israel i kampen mot fiendene, sa Herzog.

 JOHN WESSELS / AFP / NTBTusenvis av mennesker deltok på minnemarkeringen nær Re'im. Foto: JOHN WESSELS / AFP / NTB

Les også: Livet ett år etter terrorangrepet på Israel

Hamas er støttet av Hizbollah, og begge støttes av Iran. De siste månedene og ukene har kampene mellom Israel og disse frontene intensivert, og flere frykter nå en ny storkrig i Midtøsten.

Fra søndag kveld og utover natten rammet en rekke israelske luftangrep de sørlige bydelene i Beirut, nær den internasjonale flyplassen.

 Helge Mikalsen / VG  Foto: Helge Mikalsen / VGMandag morgen sto politi med automat våpen ved den Israelske ambassaden i Oslo. Foto: Helge Mikalsen / VG Foto: Helge Mikalsen / VG
Read Entire Article