Israels militære sier bombingen er forberedesler til mulig «bakkeoperasjon» i Libanon

2 weeks ago 7



Israel bomber mål i Libanon for å forberede en mulig bakkeoperasjon, sier høystående generaler. Nå kalles reservetropper inn.

Røyk stiger opp fra et israelsk luftangrep nord for Beirut, i landsbyen Ras Osta, Byblos-distriktet, sett fra Maaysrah, Libanon, onsdag 25. september 2024. Foto: Bilal Hussein / AP / NTB

Publisert: 25.09.2024 18:21

I tre dager har Israel drevet intens bombing av Hizbollah-mål i Libanon.

Da general Herzi Halevi talte til troppene ved grensen til Libanon onsdag ettermiddag, sa han at angrepene de siste dagene både var for å svekke Hizbollah og for å forberede en mulig «bakkeoperasjon» i Libanon.

– Vi har gjennomført angrep hele dagen. Dette er både for å legge til rette for mulig innmarsj og for å fortsette å bryte ned Hizbollah, sier Halevi til en stridsvognenhet.

Det er andre gang en israelsk militærtopp har sagt at en bakkeoperasjon kan være nært forestående onsdag. Israels øverste general i nord, generalmajor Ori Gordin, sa at militæret «må være fullt forberedt på manøvrer».

Det kommer også bare timer etter at det Israelske forsvaret sa at de kaller opp to reservebrigader på grunn av konflikten med Hizbollah.

Titusener på flukt

Totalt 51 personer er drept i onsdagens angrep ifølge libanesiske myndigheter. Det skriver nyhetsbyrået Reuters.

Over 90.000 libanesere er på flukt i Libanon, ifølge FN.

En talsperson for den israelske hæren, Avichay Adraee, advarer på x libanesere mot å returnere til hjemmene sine.

Read Entire Article