Israel og Hizbollah skyter raketter mot hverandre

1 week ago 11



De første meldingene natt til søndag gikk ut på at Hizbollah hadde skutt en rekke raketter mot den militære flybasen Ramat David, som ligger omtrent 50 kilometer fra grensa til Libanon.

Søndag morgen skriver nyhetsbyrået AFP at det israelske militæret har skutt raketter mot det som skal være militære mål inne i Libanon.

Det er så langt ikke kjent om rakettene sendt fra Hizbollah traff målet.

Brannmannskaper og sivilpersoner på en gate truffet av raketter i israel. det er lys dag og kroppene deres kaster skygger på den brolagte gaten, nå dekket av debris og ødelagte biler.

Hizbollah har skutt rundt 100 raketter mot Israel natt til søndag og søndag morgen. Her fra byen Kiryat Bialik, nord i landet.

Foto: Ariel Schalit / AP

Svar på israelske angrep

Lokale medier melder at rakettene ble stanset i områdene ved Haifa og Nazareth. Det israelske militæret opplyser kun at de fulgte med på utskytningen «rundt ti raketter» fra Libanon, hvorav de fleste ble stanset.

Hizbollah opplyser at de skjøt en rekke raketter av typene Fadi 1 og Fadi 2, som de sier aldri har blitt brukt før.

Gruppen oppgir at rakettangrepet er som et svar på gjentatte israelske angrep.

For få dager siden eksploderte flere tusen personsøkere og walkietalkier i Libanon. Så langt tyder mye på at det var Israel som stod bak angrepet, som skadet nær 3000 mennesker og tok livet av et titalls personer.

Israel stenger skoler

Hizbollah opplyste natt til søndag at de har gjennomført flere runder med rakettangrep mot den militære flybasen og i Israel.

I morgentimene søndag meldte Hizbollah at de også hadde skutt raketter mot et militær industrikompleks i Zofolon-området, nord for Haifa.

Samtidig skriver israelske myndigheter at alle skolene nord i landet skal stenges som følge av rakettangrepene og den økende uroen i grenseområdene.

I første omgang skal skolene holde stengt til mandag kveld, skriver AFP.

Publisert 22.09.2024, kl. 07.41 Oppdatert 22.09.2024, kl. 07.59

Read Entire Article