Israel ber folk evakuere sør i Beirut

5 days ago 12



Tirsdag kveld skjøt Iran 180 missiler inn i Israel, ifølge det israelske militæret (IDF).

Iran sier angrepet kom som et svar på drapene på Ismail Haniyeh, Hassan Nasrallah og Abbas Nilforoushan. De var alle viktige ledere i henholdsvis Hamas, Hizbollah og Revolusjonsgarden.

Israel var raskt ute og advarte med konsekvenser for Iran. Talspersoner for IDF sa også at landet ville fortsette med luftangrep utover natten.

Bes om å evakuere to bygg

Litt etter halv tolv ber IDF i en uttalelse innbyggere sør i Beirut, hovedstaden i Libanon, om å evakuere, skriver Reuters.

I uttalelsen spesifiserer IDF hvilke to bygg innbyggerne må evakuere, og at de bør holde seg 500 meter unna bygningene. Israel mener byggene blir brukt av Hizbollah.

Uroen, angrepene og spenningen mellom Israel og Hizbollah, som holder til i Libanon, har økt etter angrepet mot Israel 7. oktober. Etter personsøkerangrepet i september har det vært daglige rakettangrep i grenseområdene.

Ifølge libanesiske helsemyndigheter har 55 personer blitt drept i israelske angrep tirsdag.

Under kan du lese mer om situasjonen mellom Israel og Hizbollah:

Eide: – På randen av storkrig

Etter utviklingen i Midtøsten de siste dagene, samt missilangrepet mot Israel tirsdag, maler utenriksminister Espen Barth Eide et mørkt bilde av situasjonen.

Han sier til NRK at situasjonen er i ferd med å eskalere helt ut av kontroll.

– Regionen står på randen av en storkrig, som kan ende med å involverte flere stater og skape en enda større humanitær katastrofe.

FNs sikkerhetsråd skal ha et møte om det iranske angrepet i morgen, onsdag, skriver Haaretz.

Publisert 01.10.2024, kl. 23.34 Oppdatert 01.10.2024, kl. 23.53

Read Entire Article