IS tar på seg skylden for knivangrepet i Tyskland

1 month ago 20



Se også siste nytt om: Krigen i Ukraina og Krisen i Midtøsten.

  • IS tar på seg skylden for knivangrepet i Tyskland

    Politiet har tidligere sagt at de «ikke kan utelukke» et terrormotiv for handlingen.

    Politiet har tidligere sagt at de «ikke kan utelukke» et terrormotiv for handlingen. Foto: Gianni Gattus / AP / NTB

    IS tar på seg skylden for knivangrepet i Tyskland, skriver Reuters.

    Regjeringssjefen i den tyske delstaten Nordrhein-Westfalen omtalte lørdag angrepet i Solingen som en terrorhandling, ifølge Reuters.

    Politiet har tidligere sagt at de «ikke kan utelukke» et terrormotiv for handlingen.

    Fredag kveld ble tre personer drept da en mann stakk tilfeldige mennesker med kniv under en jubileumsfeiring i den tyske byen Solingen. Åtte personer ble såret, hvorav fem alvorlig.

    Tysk politi har pågrepet en 15-åring som kan ha kjent til planene før knivangrepet i Solingen. Politiets spesialstyrker er satt inn i letingen etter gjerningspersonen bak knivangrepet.

  • Kraftig uvær i Tromsø – Veronica Maggio måtte gå av scenen

    Den svenske sangeren Veronica Maggio fikk ikke fullført settet sitt under Tromsø-festivalen.

    Den svenske sangeren Veronica Maggio fikk ikke fullført settet sitt under Tromsø-festivalen. Foto: Claudio Bresciani / TT / NTB

    Den svenske artisten Veronica Maggio måtte gå av scenen under Rakettnatt-festivalen i Tromsø. Bandet forteller at de måtte evakueres av sikkerhetsgrunner.

    Ifølge Nordlys skal artisten ha fått beskjed om å avbryte konserten på grunn av for mye vind. Fra scenen ble det sagt at konserten måtte avbrytes på grunn av sikkerheten.

    Avisa iTromsø skriver at kraftig vind og regn blåste inn på scenen.

    Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel for kraftige vindkast i deler av Troms og Nordland.

    – Det ventes lokalt kraftige vindkast på 25–30 m/s fra vest og sørvest, og liten storm på kysten, skriver meteorologene i farevarselet.

  • Nasa: Starliner-astronautene reiser hjem i 2025

    Et bilde fra Nasa viser astronautene Butch Wilmore (til venstre) og Suni Williams om bord i romstasjonen ISS 13. juni. De kommer seg ikke hjem før neste år.

    Et bilde fra Nasa viser astronautene Butch Wilmore (til venstre) og Suni Williams om bord i romstasjonen ISS 13. juni. De kommer seg ikke hjem før neste år. Foto: AP / NTB

    Det som skulle være kort tur for å teste Boeings nye Starliner-fartøy, blir nå en flere måneder lang romferd for to Nasa-astronauter.

    Nasa kunngjorde lørdag at de to skal hentes hjem fra Den internasjonale romstasjonen (ISS) med et av SpaceXs romfartøy – tidlig neste år.

    Avgjørelsen regnes som et kraftig prestisjenederlag for Boeing, som har hatt store problemer med sin Starliner-kapsel. De hadde håpet at turen ville gjenreise tilliten til prosjektet etter mange år med utviklingsproblemer og over 1,6 milliarder dollar i budsjettoverskridelser siden 2016.

    NASA-astronautene Butch Wilmore og Suni Williams, som begge er tidligere testpiloter i det amerikanske forsvaret, ble de første som fløy med Starliner den 5. juni.

  • Drapsdømt siktet for vold to ganger under prøveløslatelse

    Frostating lagmannsrett mente at mannen hadde lav terskel for å utøve vold igjen da han ble siktet for grov vold i februar i år.

    Frostating lagmannsrett mente at mannen hadde lav terskel for å utøve vold igjen da han ble siktet for grov vold i februar i år. Foto: Ned Alley / NTB

    Mannen som drepte naboen sin med balltre i 2011 ble prøveløslatt i 2021. I år er han blitt siktet for vold både i februar og august.

    Den drapsdømte mannen ble dømt til 13 års fengsel i 2011, da han var 27 år gammel, etter at han drepte sin 59 år gamle nabo på brutalt vis i Orkanger.

    Ti år etter at han ble pågrepet ble han prøveløslatt, skriver TV 2.

    I februar i 2024 ble mannen fremstilt for varetektsfengsling, og siktet for forsøk på grov vold, tyveri, skadeverk, narkotikabesittelse og for å bære

  • Ida Kristin Rønning/NTB

    17:55

    Knivangrep i Tyskland anses å være en terrorhandling

    Nordrhein-Westfalens regjeringssjef sier knivangrepet i Solingen var en terrorhandling.

    Hendrik Wüst fra det kristendemokratiske partiet CDU leder delstatsmyndighetene i Nordrhein-Westfalen.

    Fredag kveld ble tre personer drept da en mann stakk tilfeldige mennesker med kniv under en jubileumsfeiring i den tyske byen Solingen.

    Tysk politi har pågrepet en 15-åring som kan ha kjent til planene før knivangrepet i Solingen.

    Politiets spesialstyrker er satt inn i letingen etter gjerningspersonen bak knivangrepet. I tillegg til de drepte, ble åtte personer såret, hvorav fem alvorlig.

  • Fire siktet for å ha hjulpet voldtektsdømt etter han rømte

    Den dømte mannen rømte fra Ullevål sykehus i juni, og ble pågrepet i Sverige i juli.

    Den dømte mannen rømte fra Ullevål sykehus i juni, og ble pågrepet i Sverige i juli. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

    En mann dømt for voldtekt rømte i juni fra Ullevål sykehus. Fire personer er siktet for å ha bistått mannen etter rømmingen, mens en femte er mistenkt i saken.

    Mannen som rømte er dømt til 16 år fengsel for grov voldtekt av sine egne døtre og for trusler mot sin ekskone. Han var innsatt i Oslo fengsel, men rømte da han var på Ullevål sykehus i juni i forbindelse med helseproblemer.

    Han ble pågrepet i Sverige i juli etter å ha blitt etterlyst internasjonalt.

    Politiet har siktet fire personer for bistand til å unndra seg straffeforfølgning, skriver VG. En femte person er mistenkt.

  • Flere ran i Oslo – tenåringer anholdt

    I løpet av den siste timen har politiet fått melding om flere ran i Oslo sentrum, skriver de på X. Ifølge operasjonslederen i Oslo politiet skal ranene ha skjedd i områdene Vika og Majorstuen.

    Politiet fikk inn melding om to personran, og et ransforsøk.

    – Vi har kontakt med de fornærmede, og prøver å få ivaretatt dem på best mulig måte, sier operasjonsleder Kristian Digranes til Aftenposten.

    I samtlige saker har de fornærmede vært ungdommer, ifølge Digranes.

    – Politiet har nå anholdt 4 unge gutter som er mistenkt for forholdene, skriver politiet.

    Operasjonsleder Bjarne Endal Pedersen sier de unge guttene har fremstått truende.

    – I en av hendelsene er en person slått i ansiktet. Det er utøvd slag i begge ranene, sier Pedersen til NTB.

    Det skal være Airpods og klokker som ble stjålet. Politiet har gjort funn av alt tyvgods, og det skal ikke ha vært et vipps-ran.

  • Macron kaller ildspåsettelsen ved synagoge for terror

    President Emmanuel Macron kaller ildspåsettelsen ved en synagoge i La Grande-Motte lørdag for en terrorhandling.

    President Emmanuel Macron kaller ildspåsettelsen ved en synagoge i La Grande-Motte lørdag for en terrorhandling. Foto: Alain Jocard / AP / NTB

    President Emmanuel Macron kaller lørdagens ildspåsettelse ved en synagoge i Sør-Frankrike for «en terrorhandling» som et samlet Frankrike vil bekjempe.

    – Kampen mot antisemittisme er en pågående kamp, en kamp for en samlet nasjon, skrev Macron på X. Han la til at alt ville bli gjort for å finne de ansvarlige.

    Hendelsen, som fant sted i La Grande-Motte utenfor Montpellier lørdag morgen, etterforskes som terror.

Publisert: 19.11.2020 15:20 | Oppdatert: 22.08.2024 18:16

Read Entire Article