Innvandring: Nyansene blir oversett

5 hours ago 7



Foto: Tornes, Erik

Publisert: 21.10.2024 02:00

Dette er et debattinnlegg. Eventuelle meninger i teksten står for skribentens regning. Hvis du ønsker å delta i debatten, kan du lese hvordan her.

Daglig leser vi om vold og gjengkriminalitet, det være seg faktiske nyhetssaker eller spaltister med et uforløst innvandringsbegjær. Mens statistikk og data får lov å springe fritt, har mediene et ansvar. Hva med oss som jobber for å komme oss ut av denne kategorien? Som lever velstående liv? Hvor er historiene om innvandrere med rekordhøy utdanning? Nyansene blir oversett. Generaliseringen øker problemet.

«Svenske tilstander» er en tittel med farlig ettersmak. Nordmannen hjemme har ikke sjans til å gjennomskue feilen i ordvekslingen og hvilken presedens som således følger. At innvandring blir synonymt med overgrep, gjør meg bekymret for hvilke signaler jeg, bare gjennom mitt utseende, sender ut. Vi blir alle overgripere i slikt lys. Er det slik vi ønsker å bedrive journalistikk?

Mediene får kanskje ikke flere lesere av de positive historiene vi som minoriteter har å fortelle. Men journalistikken har et ansvar for å ivareta det nyanserte bildet virkeligheten faktisk formidler.

Sayna Etminan, Kleppestø

Read Entire Article