Ingebrigtsens krasse beskjed: – Da har du et stort problem!

1 month ago 20

Jakob Ingebrigtsen (23) mener det forteller mye om man kommer til start eller ikke etter et stort mesterskap.

• Herman Folvik, VG

Herman Folvik, VG

Publisert: 23.08.2024 06:50

Ingebrigtsen løp forsøk, semifinale og finale på 1500 meter, samt semifinale og finale på 5000 meter i OL i Paris mellom 2 til 10. august.

Det endte med gull på 5000 meter. På 1500-meteren ledet han nesten hele veien, men ble spurtslått av Cole Hocker, Josh Kerr og Yared Nuguse.

Torsdag fikk Ingebrigtsen sin revansje for nederlaget i Paris da han utklasset feltet på 1500-meteren i Lausanne. Han løp sin tredje beste tid noen gang: 3.27,83 – over to sekunder foran OL-mester Hocker.

– Jeg setter pris på at du er her, kunne man høre Ingebrigtsen si til amerikaneren på TV-sendingen etter målgang.

Hans store erkerival, Josh Kerr, var derimot ikke i Lausanne. Under OL i Paris uttalte Ingebrigtsen at Kerr vil bli husket som briten som aldri konkurrerer.

Citius Mags spørsmål om hvordan han har restituert siden de to 5000-meterne i Paris, kom han med en krass beskjed:

– Det er et veldig enkelt svar på det spørsmålet: Det er nesten to uker siden Paris, det er god tid til å hente seg inn igjen.

– For noen av utøverne som løp 1500-meteren, er det 16 dager siden. Hvis du ikke kan restituere fra et løp på 3 minutter på 16 dager, da har du et stort problem!

Det kan muligens tolkes som et nytt stikk til Josh Kerr – som «kun» stilte i 1500 meter i OL. Skotten slo Ingebrigtsen på 1500-meteren i VM i 2023, og siden har de vært i en evig ordkamp.

– Alle mine løp er veldig viktige, det er dette jeg elsker, jeg elsker å løpe, ser Ingebrigtsen til FloTrack.

Han mener det handler mye om det mentale for å kunne omstille.

– Jeg fikk mange gode svar, og jeg tror jeg kan bygge på dette løpet til søndag og forhåpentligvis får jeg til noen gode løp på slutten av sesongen.

Allerede søndag løper han 3000 meter i Polen. Neste torsdag venter en ny 1500 meter hvor Ingebrigtsen, Kerr, Hocker og Nuguse, samt Narve Gilje Nordås, alle er på påmeldt. Diamond League-sesongen avsluttes i Brussel 13/14. september.