Inbar (33) drept med babyen i armene

3 days ago 12



Israelsk politi har identifisert ofrene for skytingen tirsdag kveld i Jaffa, rett sør for byen Tel Aviv, sentralt i Israel.

De syv drepte er Shahar Goldman (30), Revital Bronstein (24), Nadia Sokolenko (40), georgeren Ilia Nozadze (42), gresk-israeleren Ionas Karussis (24), Arik Marchenkov (22), en 17 år gammel jente som ikke er navngitt og Inbar Segev-Vigder (33).

Sistnevnte mistet livet mens hun bar på sin ni måneder gamle sønn. De to var inne i bybanen på Jerusalem Boulevard, da to menn bevæpnet med skytevåpen og kniv, åpnet ild mot sivile.

VG advarer om sterke bilder i denne bildeserien:

De to terroristene på vei ut av trikken under angrepet. Foto: Overvåkningskamera

Et vitne til angrepet forteller at hun så Segev-Vigder holde babyen sin i en bæresele før hun ble skutt.

– [Segev-Vigder] prøvde å gå av toget og ble skutt. En mann kom for å hjelpe, og så hørte vi babyen skrike. Vi trakk ham ut av bæreselen og fikk ham av toget, forteller hun til det israelske nyhetsmediet Ynet.

– En politibetjent tok meg og babyen til Wolfson i en patruljebil. Jeg fortsatte å spørre om moren, men de ba meg fokusere på babyen, legger vitnet til.

Ektemannen fant hunden skutt

Segev-Vigders ektemann, Yeari, forteller ifølge Ynet at han snakket med kona minutter før angrepet:

– Jeg visste at hun var på vei hjem, og da jeg hørte om skytingen, ringte jeg henne, men hun svarte ikke. Jeg begynte å lete etter henne. Hun var med vår baby, Ari, og vår hund. Da jeg kom til åstedet og fant hunden vår skutt, fryktet jeg det verste.

Han lette etter henne i timesvis, før politiet informerte ham om at Segev-Vigder var drept.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Yeari fant sønnen sin uskadet på barneavdelingen på sykehuset Wolfson.

I et intervju med den israelske den nasjonale kringkasteren Kan forteller han på onsdag:

– Vårt mirakel er at sønnen vår kom uskadet fra det, virkelig uten en skramme. Han var dekket med litt blod, men ellers uskadet.

22 år gamle Arik Marchenkov, som ble skutt to ganger i ryggen i angrepet, forteller til Ynet at han så Segev-Vigder holde babyen mens hun blødde:

– Det er et mirakel at babyen overlevde, med alle kulene som fløy. Moren tok treffene, og han ble igjen uskadet.

Syv døde

Blant de navngitte ofrene som ble drept i skyteangrepet i Jaffa, er også 30-åringen Shahar Goldman. Goldman var en danser fra byen Lod. Bekjente av henne forteller Hareetz at hun hadde et «fortryllende smil og en en herlig energi» og at hun «berørte mange menneskers liv».

Bilde av Shahar Goldman Shahar Goldman

Nadia Sokolenco, 40 år gammel, utvandret til Israel fra Moldova for 18 år siden. Hun etterlater seg ektemann og en datter på 6 år. Hun jobbet som kontorsjef i et høyteknologisk firma, og hadde tidligere jobbet som stylist.

Bilde av Nadia SokolencoNadia Sokolenco

Revital Bronstein, 24 år gammel, var i ferd med å ta en mastergrad i datavitenskap. Før dette gikk hun på en landbruksskole hvor hun vant priser innen databehandling og kunstig intelligens. Hun var også tegneserieskaper.

Bilde av Revital BronsteinRevital Bronstein

Ilia Nozadze, en 42 år gammel statsborger fra Georgia, var gift og hadde to barn. Han jobbet som lastebilsjåfør, og var på besøk i Israel.

Bilde av Ilia NozadzeIlia Nozadze

26 år gamle Yona Ionas Karussis, en gresk og israelsk statsborger opprinnelig fra Thessaloniki, bodde i Jerusalem og studerte arkitektur i Tel Aviv. Foreldrene hans er begge leger som innvandret til Israel.

Bilde av Yona Ionas KarussisYona Ionas Karussis

Hamas påtar seg ansvaret

De to angriperne ble skutt og drept av en forbipasserende og en sikkerhetsvakt som var i området, meldte Hareetz, som siterer israelsk politi. Hamas’ væpnede fløy har tatt på seg ansvaret for angrepet, som israelsk politi tror var terrorrelatert.

Angriperne har blitt identifisert som Mohammed Mesek (19) og Ahmad Himouni (25), begge palestinske innbyggere bosatt på Vestbredden.

 OvervåkningskameraMesek og Himouni under angrepet. Foto: Overvåkningskamera

Ifølge politiet kom angriperne ut fra en moské i nærheten, angrep passasjerer og forbipasserende nær stasjonen og drepte to av dem. Deretter gikk minst en av dem om bord i en trikkevogn, drepte fire passasjerer og gikk av. Til slutt ble de to ble skutt og drept på stedet.

Blant de som ble såret i angrepet, ble seks alvorlig skadet, fire ble moderat skadet og to ble lettere skadet, melder israelsk politi.

Angriperne skal ha bedt tilbederne i moskeen de kom ut fra bli i moskeen, ifølge videoopptak.

Tips oss

Har du tips til denne saken?

Send oss informasjon, bilder eller video

Tips oss

Read Entire Article