Imponerende terror?

5 hours ago 2



I etterkant av personsøker-angrepet i Libanon denne uka, kunne man lese at tidligere varaordfører for Kristelig Folkeparti, Jørgen Kristiansen, på sin Facebook side skriver at han var imponert over det “raffinerte og sofistikerte angrepet”.

– Det er ingenting imponerende i å drepe sivile og spre frykt og panikk på arenaer som skal være trygge, skriver Palestinakomiteen i denne kommentaren til Jørgen Kristiansen (KrF). Foto: Jacob Buchard / Fædrelandsvennen

Ikke bare var han imponert, men han omdefinerte angrepet som et forsvar, noe det ikke var. En ting er hva Kristiansen trenger å fortelle seg selv, for å forsvare terror som rammer sivile arenaer som skoler, sykehus, kafeer og dagligvarebutikker som er fulle av sivile, men også to barn ble drept i dette første grusomme angrepet i Libanon.

Det er ingenting imponerende i å drepe sivile og spre frykt og panikk på arenaer som skal være trygge. Og om noen mener drapene kan rettferdiggjøres ved at noen Hizbollah-medlemmer også ble drept, så har de ikke sett bildene av og resultatene av eksplosjonene som også traff de som sto i nærheten av personsøkerne som eksploderte.

Helt siden starten har Israel vært fundert på terror. Jødiske terrororganisasjoner sto blant annet for massakrer der sivile barn, kvinner og menn ble slaktet ned i Deir Yassin, Qalunya, Saris, Tantura, Beit Surik og Biddu i 1948. De israelske, jødiske historikerne Benny Morris og Ilan Pappe og den palestinske historikere Walid Khalidi forstår alle disse massakrene som del av Plan Dalet strategien, en plan som var iverksatt FØR opprettelsen av Israel, FØR noen angrep. Det var en israelsk militær strategi for fordrivelse av palestinerne, for å gi plass til den israelske staten. Den israelske terroren, gjennom utenomrettslige henrettelser og massakrer både i Palestina og utenfor Palestina, har fortsatt gjennom landets blodige historie og rammet mange. Mange vet kanskje ikke at FNs hovedmegler for Palestina, Folke Bernadotte ble myrdet i Jerusalem 17. september 1948 av jødiske militante terrorister i Stern-gjengen, forløperen til det israelske militæret. Et tydelig signal på at israel fra starten av ikke ønsket fred.

Slik var det den gang, og slik er det i dag også. Israel myrdet nylig lederen for Hamas, Ismael Hanyie, Israels motpart i forhandlingene om våpenhvile i Gaza. Og nå altså det siste: terrorangrep mot sivilbefolkninga og Hizbollah i Libanon.

Israel ønsker land, dominans og ikke fred eller sameksistens med like rettigheter for begge folk. Israel har angrepet fra starten, fra FØR Hamas ble danna til på 1980-tallet og FØR Hizbollah ble danna på 1990-tallet. Israels mangel på respekt for sivile liv kommer best til uttrykk gjennom Dahia doktrinen. Dahiya-doktrinen er en israelsk militærstrategi som involverer ødeleggelse av sivil infrastruktur for å presse fiendtlige regimer. Det er en type asymmetrisk krigføring. Den støtter bruken av "uforholdsmessig makt" for å sikre dette målet, den brukes for å knuse motstand ved bruk av kollektiv avstraffelse. Israel har nytt godt av straffefrihet, de har aldri tatt ansvar for sin etniske rensing av palestinere, sin terror - verken i Deir Yassin i Palestina og alle de andre landsbyene de angrep ved opprettelsen av staten, eller Sabra Shatila i Libanon i 1982. Vi har sett det gjennom 76 år, lista er lang, og det har eskalert siden oktober 2023 med folkemordet som pågår i Gaza, og med den daglige terrorvirksomheten som palestinerne på den okkuperte Vestbredden nå opplever hver natt i nesten samtlige palestinske byer og landsbyer. Den israelske hæren rykker inn i byer og nabolag tilsynelatende på jakt etter noe eller noen, og på sin vei legger de byer, nabolag og sivile hjem i grus, arresterer vilkårlig og lar familier sitte igjen med frykt og redsel. Frykt og redsel er terrorens mål og resultat.

Når israelske soldater «livestreamer» krigsforbrytelsene sine i Gaza og skryter av dem i sosiale medier, så nyter de godt av den samme straffefriheten som de ulovlige israelske bosetterne som angriper og terroriserer palestinere på den okkuperte Vestbredden. De stjeler og forgifter husdyrene deres, river opp og brenner ned oliventrær for å terrorisere dem - og stjeler palestinernes jord, med den israelske hærens beskyttelse.

Denne straffefriheten heies frem av Jørgen Kristiansen og hans likesinnede, og bidrar til å skape en farlig presedens der menneskerettigheter, folkerett, internasjonal lov og orden settes til side til fordel for rå makt og religiøse fantasier. Det er ingenting imponerende med at rettsmekanismene som kom på plass etter grusomhetene under andre verdenskrig og Holocaust nå raseres og at sivile mister sin beskyttelse.

«Dersom det er Israel som står bak, så må man bare bli veldig imponert...»

Politisk kortslutning fra Kristiansen

Read Entire Article