Ikke undervurder effekten av et godt bilde

2 weeks ago 19



Bilder er det første inntrykket du får av en bolig. Derfor er gode bilder ofte helt avgjørende for interessen, og til slutt salgssummen.

Annonsørinnhold produsert av Schibsted Partnerstudio

Faktisk er det så viktig at PrivatMegleren håndplukker de beste fotografene. En av dem er fotograf Jarle Kysnes i Imotiv.

Kysnes har tatt bilder for PrivatMegleren siden oppstart av Imotiv i 2006, og har opparbeidet seg en unik erfaring til hva som kreves for å skape det perfekte bildet.

– Vi skal presentere noe av det kjæreste og dyreste folk eier. Det er viktig å fange de gode verdiene ved boligen slik at den kan presenteres fra sin beste side, forteller fotografen, som alltid ønsker å overgå forventningene.

Fotograf Jarle Kysnes i Imotiv har samarbeidet med PrivatMegleren helt siden 2006.

Fotograf Jarle Kysnes i Imotiv har samarbeidet med PrivatMegleren helt siden 2006. Foto: Imotiv

Kysnes har en klar formening om hva som er viktig å tenke på i forkant av boligfoto.

– Klargjøring av boligen bør være første prioritet. Været er også viktig å planlegge rundt. Vi ønsker jo å få frem boligen når den er på sitt beste. Særlig dersom objektet er en enebolig med hage og flott utsikt.

Fotografen påpeker at det er helhetsinntrykket som gjelder for å få de aller beste bildene.

– Du vil ikke føle at du er i noen andre sitt hjem. Bildene skal gjøre deg i stand til å se for deg hvordan du selv kan få det i denne boligen.

1 av 3Foto: Jarle Kysnes

Lytt til megler

Kysnes mener det viktigste er å lytte til meglerens råd, om det gjelder maling, bruk av kveldsfoto eller boligstyling.

– Det er når selger, megler og fotograf jobber godt sammen, at vi blir i stand til å skape det beste resultatet.

PrivatMegleren har et bevisst forhold til hvordan en bolig skal presenteres, og gode bilder er naturlig nok en svært viktig del av dette.

– PrivatMegleren skal tilby boligsalg i første klasse, og da er det viktig at bildene også reflekterer dette, forteller fotografen.

Den erfarne fotografen tar gjerne bilder av samme motiv både kveld og dag for å kunne presentere eiendomen på ulike tider av døgnet.

Det er en kunst

Det er boligannonsen som trekker interessenter på visning. Flere interessenter betyr gjerne flere budgivere og høyere salgssum. Dermed blir gode bilder helt avgjørende for sluttresultatet.

– Vi er kjent for gode bilder og strekker oss langt for å passe på at det forblir slik. Derfor har vi faste rutiner som skal sikre gode forberedelser av boligene, men den viktigste ingrediensen er uten tvil fotografen, sier Henriette Schaathun, eiendomsmegler i PrivatMegleren.

Henriette Schaathun, eiendomsmegler i PrivatMegleren forteller at gode bilder er helt avgjørende for gode boligannonser.

Henriette Schaathun, eiendomsmegler i PrivatMegleren forteller at gode bilder er helt avgjørende for gode boligannonser.

Megleren anbefaler å starte prosessen tidlig, slik at du har god tid til klargjøring av boligen.

– Små justeringer kan ha en stor betydning for helhetsinntrykket. Det kan være så enkelt som å bytte baderomsinnredning, male vegger eller fjerne noen møbler.

Før Schaathun kom til PrivatMegleren var hun ansatt hos et annet meglerforetak.

– I min tidligere jobb var jeg låst til en leverandør på foto, noe som også var en av grunnene til at jeg byttet jobb. I PrivatMegleren står du fritt til å velge, men vi er alltid opptatt av å ha de beste fotografene som samsvarer med vår profil, forklarer hun, og legger til:

– Man kan gjerne tro at alle kan bli en flink boligfotograf, men her er det store forskjeller.

 For å bli en god boligfotograf er det viktig med komposisjon, godt lys og ikke minst erfaring og kunnskap. Her har Jarle fanget utsikt fra en bolig i Måseskjærveien mot Askøybroen.

IKKE BARE Å TRYKKE PÅ EN KNAPP: For å bli en god boligfotograf er det viktig med komposisjon, godt lys og ikke minst erfaring og kunnskap. Her har Jarle fanget utsikt fra en bolig i Måseskjærveien mot Askøybroen.

Det er en kunst å vite hvilken vinkel du skal velge og å se hva som bør være med i et bilde og ikke.

– Enten ser du det, eller så ser du det ikke. Skal vi ha de mest fornøyde kundene, må vi også ha de beste fotografene.

Read Entire Article