Idrettsbråket: Hevder han ikke får svar fra kretsledelsen

1 week ago 11



Halvannen måned etter at Olympiatoppen og Trøndelag idrettskrets varslet møtevirksomhet, har partene fortsatt ikke møttes.

Utenfor Tora Berger-rommet i Toppidrettssenteret i Granåsen, hevder Olympiatopp-sjef Frode Moen at han ikke får svar fra kretsledelsen. Foto: Christine Schefte
  • Johannes Strand

    Johannes Strand

Publisert: 30.09.2024 17:04 | Oppdatert: 30.09.2024 17:26

GRANÅSEN: – Jeg har bare lyst til å si at samarbeid er noe vi diskuterer med våre samarbeidspartnere, ikke i media. Det er vår holdning.

Adresseavisen spør Frode Moen om samarbeidet mellom Olympiatoppen og Trøndelag idrettskrets. Han er sjef for Olympiatoppen Midt-Norge, og får spørsmålet halvannen måned etter at partene innrømmet at samarbeidet ikke var godt nok.

Les også

Barneidrett og sterke følelser: – Gærne foreldre, ja! Jeg merker dem

Ba om møte

Den gangen antydet partene at de skulle møtes for å tydeliggjøre forventningene overfor hverandre og ansvarsområdene i trøndersk idrett.

– Har det vært møtevirksomhet siden den gang?

– Jeg kan si at vi har sendt gjentatte henvendelser for å avklare hva dette handler om. Men vi har ikke fått respons, sier Moen, i etterkant av en debatt i Granåsen om rekrutteringsanlegg for hopp og kombinert.

Frode Moen tok del av en paneldebatt i Granåsen om rekrutteringsanlegg for hopp og kombinert. Olympiatopp-sjefen har selv en fortid i kombinert. Foto: Christine Schefte

– Er det ledelsen i idrettskretsen dere har henvendt dere til?

– Selvfølgelig. De har uttalt i media at noe skurrer. Vi har sendt henvendelser etter at vi hadde et første avklaringsmøte i august, som det også var vi som tok initiativ til.

Moen viser til intervjuet der kretssjef Kjell Bjarne Helland blant annet sa dette:

– Skal vi sikre at vi utvikler oss videre, må vi få topp og bredde til å henge bedre sammen. Vi må optimalisere forholdet oss imellom, det kan bli bedre. Jeg mener vi har de beste forutsetningene for å få det til.

Bakgrunnen var den kraftige debatten rundt barne- og ungdomsidrett som dukket opp i etterkant av sommer-OL i Paris, der Moen uttalelser om allsidighet skapte reaksjoner i flere miljø, og utviklet seg til å bli en debatt om Olympiatoppen Midt-Norges posisjon i trøndersk idrett.

– De har uttrykt en misnøye

Møtet Moen snakker om, fant sted like før partene uttalte seg og erkjente at forholdet ikke var optimalt.

På spørsmål om Olympiatopp-sjefen kan utdype hva de ønsker å snakke med idrettskretsen om, svarer Moen slik:

– Som jeg sa, det tar vi direkte med dem. De har gått ut i media og uttrykt en misnøye. De må si hva det handler om.

Også organisasjonssjef Kjell Bjarne Helland var aktiv i Granåsen-debatten mandag formiddag. Foto: Christine Schefte

– Så det er uklart for dere hva det handler om?

– Ja.

– Skal komme tilbake til dem

Adresseavisen har konfrontert organisasjonssjef Helland i Trøndelag idrettskrets med Moens uttalelser.

– Vi har ikke gått ut i media og sagt at vi er misfornøyde. Vi tar ikke aktivt kontakt med media. Vi ble imidlertid spurt hvordan samarbeidet var, og da har vi flere valg. Enten kan vi velge å ikke svare, eller så kan vi si at det er kjempebra, eller så kan vi si at det kan bli bedre. Vi har ikke noe problem med å si at det kan bli bedre, og vi ser heller ingen dramatikk i å si det. Det kunne vi sagt om flere aktører. Hvis media spør oss, svarer vi. Jeg ser ingen grunn til å utdype forholdet vårt til Olympiatoppen utover det. Vi vil snakke med dem om det.

Og om Moens uttalelse om mangel på respons, svarer Helland slik:

– Det er riktig at de har tatt initiativ til en dialog. Vi har sagt at vi skal se på det og komme tilbake til dem. Den dagen vi fikk henvendelsen, var vår styreleder Ståle Vaag opptatt med Thamskonferansen. Ettersom vi mente det ikke var prekært, sa vi at vi skulle komme tilbake til det. Vi opplever ingen dramatikk rundt dette heller.

Kjell Bjarne Helland sier de vil komme tilbake til Olympiatoppen for å avtale et fysisk møte med dem. Foto: Christine Schefte

– Hvordan opplever du samarbeidet mellom dere og Olympiatoppen?

– Det kunne vært bedre, og vi har som mål at det skal bli det. Derfor må vi snakke sammen og finne ut av det. Det er viktig.

– Har en del å gå på

Styreleder Vaag i idrettskretsen beskriver forholdet slik:

– Vi har nok en del å gå på, tror jeg. Vi skal ha et fellesmøte i løpet av høsten der vi skal samtale om veien videre. Vi må nå få på plass en felles rolle- og mandatforståelse, senke «guarden» og skape en god plattform for videre samarbeid.

Og på spørsmål om forholdet er avklart i dag:

– Nei, jeg vil vel ikke si at det er et avklart forhold per dags dato. Jeg håper det kan bli resultatet etter at vi har hatt vårt møte.

Samtidig som langrennsløperne konkurrerte under Toppidrettsveka i Granåsen i midten av august, var Ståle Vaag og Kjell Bjarne Helland tydelig på at samarbeidet med Olympiatoppen ikke var optimalt. Foto: Mariann Dybdahl

Moen mener Olympiatoppen og idrettskretsen samarbeider godt i flere saker. Han viser blant annet til Trøndelag idrettsklinikk, ulike fagseminar og kombinerte stillinger.

– I mange saker samarbeider vi kjempegodt.

Samtidig er Moen tydelig på at han ønsker et møte med idrettskretsen, noe også Helland er positiv til.

Read Entire Article