«Ibelin» beste norske film under Amanda

1 month ago 28



USAs spesialutsending for Sudan, Tom Perriello, i midten, leder for den sveitsiske delegasjonen, Sibylle Obrist, til venstre, og leder for den saudiarabiske delegasjonen, Ali bin Hassan Jafar, deltar på en pressekonferanse i etterkant av et flere dager langt møte for å forsøke å få til en våpenhvile i Sudan.

USAs spesialutsending for Sudan, Tom Perriello, i midten, leder for den sveitsiske delegasjonen, Sibylle Obrist, til venstre, og leder for den saudiarabiske delegasjonen, Ali bin Hassan Jafar, deltar på en pressekonferanse i etterkant av et flere dager langt møte for å forsøke å få til en våpenhvile i Sudan. Foto: Salvatore Di Nolfi / AP / NTB

De stridende partene i Sudan har gått med på å gi trygg humanitær tilgang til den krigsherjede nasjonen via to ruter.

Det opplyser landene som har arrangert samtaler mellom partene i Sveits fredag.

Den blodige krigen i Sudan har ført til en humanitær katastrofe. Striden står mellom hæren i landet, under ledelse av Abdel Fattah al-Burhan, og RSF-militsen, som ledes av krigsherren Mohamed Hamdan Dagalo.

Siden 14. august har det vært arrangert samtaler i Sveits med sikte på å dempe lidelsene og oppnå en varig stans i kampene. Det siste har så langt ikke lykkes.

Read Entire Article