I dag får Tom Hagen vite om han tiltales eller får saken henlagt

3 hours ago 1



Seks år etter at Anne-Elisabeth Hagen forsvant, har Riksadvokaten konkludert. Politiet holder pressekonferanse klokken 12.

Tom Hagen har vært svært mediesky. I sitt eneste intervju, hos NRK, har nektet han for å ha noe å gjøre med forsvinningen av kona. Foto: Cornelius Poppe / NTB

Publisert: 18.10.2024 09:59

Det er fire og et halvt år siden Tom Hagen ble siktet for å ha drept kona Anne-Elisabeth Hagen (68). Nå får milliardæren vite om Riksadvokaten vil henlegge straffesaken mot ham eller tiltale ham.

31. oktober 2018 ble den 68 år gamle kvinnen meldt savnet, og en storstilt politiaksjon ble iverksatt for å avdekke om hun var blitt bortført.

Fredag er det 2179 dager siden hun forsvant.

Noen måneder etter at hun forsvant, var etterforskerne overbevist om at Anne-Elisabeth Hagen var blitt drept.

Tom Hagen ble våren 2020 siktet for drap eller medvirking til drap på kona. Han avviste anklagene på det sterkeste og har gjort det siden.

Tom Hagen fikk lenge restriksjoner mot å oppholde seg i sitt eget hus etter at kona Anne-Elisabeth Hagen forsvant. Politiet mente huset var et åsted. Foto: Olav Olsen

Hagen ble pågrepet og satt i varetekt etter at tingretten ga politiet medhold i at bevisene ga skjellig grunn til mistanke.

Advokat Svein Holden, Hagens forsvarer, motsatte seg kjennelsen og anket til lagmannsretten. Der ble beslutningen om fengsling omgjort, en konklusjon også Høyesterett sa seg enig i.

Les også

Lørenskog-saken: Politiet har jobbet i seks år. Dette har skjedd frem til nå.

Har vært siktet siden 2020

Politiet har brukt store ressurser for å etterforske saken.

Tom Hagen er fremdeles siktet, fire og et halvt år etter han ble varetektsfengslet.

I april i år mottok statsadvokat Kari Hangeland Buvik politiets innstilling i saken mot Hagen. Hun er den fjerde statsadvokaten som har hatt ansvaret for etterforskningen av saken siden 2018.

Etter å ha gjennomgått dokumentene i saken opp mot Øst politidistrikts vurderinger, sendte Buvik sin egen innstilling til Riksadvokaten i slutten av august.

Etterforskerne i Lørenskog-saken har vært tydelige på at forsvinningen av Anne-Elisabeth Hagen er en drapssak. I Norge foreldes aldri slike saker og kan når som helst bli tatt opp igjen dersom nye bevis skulle dukke opp.

Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem en oktober-dag i 2018. Seks år senere kom Riksadvokaten med en avgjørelse i saken. Foto: Aftenposten

Dette har skjedd

9. januar 2019 gikk politiet ut offentlig og bekreftet at Anne-Elisabeth Hagen hadde forsvunnet fra sitt hjem i Sloraveien på Fjellhamar i Lørenskog ti uker tidligere.

  • Hun forsvant fra boligen en gang mellom klokka 9.15 og 9.48 onsdag 31. oktober 2018, ifølge politiets opplysninger.
  • Ektemannen – forretningsmannen og milliardæren Tom Hagen – har forklart at han kom hjem rundt klokka 13.30 og varslet politiet en drøy halvtime senere.
  • 28. april 2020 ble Tom Hagen pågrepet, siktet for drap eller medvirkning til drap på Anne-Elisabeth Hagen. Han ble løslatt etter en drøy uke i varetekt.
  • I tillegg til ektemannen er tre andre menn siktet i saken – den såkalte kryptomannen, en mann som politiet mener hadde en rolle i forberedelseshandlingene knyttet til kryptosporet og en mann som har hatt tilgang til et stjålet pass som står sentralt i saken. Alle tre nekter for å ha noe å gjøre med forsvinningen til Anne-Elisabeth Hagen.
Read Entire Article