Hyller Norges dominans mot Slovenia: – Får det beste ut av hverandre

2 weeks ago 9



Norge var suverene mot Slovenia foran egne tribuner. Ståle Solbakkens menn høster ros etter prestasjonen.

  • Lisa Amdam Tetlie, VG

    Lisa Amdam Tetlie, VG

Publisert: 11.10.2024 11:15 | Oppdatert: 11.10.2024 12:28

– Det er noe av det beste vi har gjort på veldig lenge. Vi møtte et godt lag. Andreomgangen tror jeg nesten ikke jeg har sett maken til, da var vi veldig gode.

Slik beskrev tidligere landslagssjef Egil «Drillo» Olsen den norske prestasjonen mot Slovenia under TV 2s sending.

Et nesten fullsatt Ullevaal ble vitne til en norsk overkjøring da Norge slo Slovenia 3–0 i Nations League torsdag. Fotballekspert og Ranheim-assistent Pål André Helland roser prestasjonen.

– De var veldig gode. De er en gjeng med gode spillere som klikker. De får det beste ut av hverandre, sier han til VG dagen etter seieren.

Pål André Helland

Assistenttrener i Ranheim, Viaplay-ekspert og tidligere Rosenborg- og Lillestrøm-spiller

– De møter et lag de skal være bedre enn. Det er det første. Og de lykkes. De har fin variasjon i spillet - fra å være direkte på Sørloth og Haaland, til at de var mer tålmodige i oppbygningen og fikk satt opp (Antonio) Nusa i gode en-mot-en-situasjoner. Det var en fin dynamikk i angrepsspillet deres.

Til tross for at Norge dominerte store deler, flekket Slovenia tidvis tenner før hvilen.

– Vi må ikke glemme at vi slipper til tre ganske store målsjanser i første omgang, så det kunne vært 1–1 dersom Slovenia hadde litt marginer. I andreomgang er vi rett og slett suverene og kjører over dem. Vi vinner veldig fortjent, dette var veldig gøy, sa Olsen under TV 2s sending.

Men til syvende og sist slapp ingen gjennom Norges sluser, som var bemannet av Kristoffer Ajer, Leo Østigård (byttet ut med muskelskade), Andreas Hanche-Olsen og David Møller Wolfe, med Ørjan Nyland mellom stengene.

Helland peker på én årsak til at laget holdt nullen for bare tredje gang på de siste 14 tellende landskampenetellende landskampenePrivatlandskamper/treningskamper ikke inkludert – kun Nations League og kvalifisering under Solbakken.

https://@vgno/vgtv-stories?playlistId=Dk58Sot4T3hK9qUYLzZm6QPp

– De klarer å nøytralisere spillere som Benjamin Sesko, hva gjør at forsvaret funker?

– Jeg tror det starter med gjengen på topp. Jeg synes presspillet var veldig bra. Da er det lett å stå bak når de foran gjør jobben, slik at det er veldig lettleselig hvor den ballen kommer. Da kan du som forsvarsspiller være litt i forkant. Presspillet til Norge var veldig bra i går, sier Helland.

Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Erling Braut Haaland ble hovedpersonen med sine to nettkjenninger – som gjorde han historisk. Alexander Sørloth scoret ett av målene.

– Det har ikke spilt så mye sammen i 4-4-2, men det var en nytelse å se på. De var gode. Vi vet hva Haaland kan og at han scorer i nesten hver kamp, men sammen med Sørloth fungerte det veldig bra. Det er to spisser i aller ypperste verdensklasse, sa Drillo.

Helland trekker også frem rekord-Haalands prestasjoner.

– Haaland tar jo scoringsrekorden, men jeg synes det han gjør uten ball er vel så imponerende i går. Det var kanskje det beste jeg har sett av ham i norsk landslagsdrakt, i hvert fall. Det at han scorer mål, vet vi jo. Han er verdens beste målscorer. Men i går var han fenomenal i presspillet.

– Hva tror du gjør at ting endelig stemmer? Er det den nye formasjonen?

– Det varierer. Jeg tror så lenge prinsippene dine er like, så har ikke det så mye å si hvilken tallkombinasjon du bruker. Da er det mer nyanser for å få det beste ut av dem, sier Helland.

– Vinner man mot Østerrike, så ser det veldig grønt ut, sier Helland.

Read Entire Article