Hvor bombes det?

1 week ago 12



Foto: Tornes, Erik

Publisert: 26.09.2024 02:00

Dette er et debattinnlegg. Eventuelle meninger i teksten står for skribentens regning. Hvis du ønsker å delta i debatten, kan du lese hvordan her.

Det er fryktelig irriterende at NRK, TV 2 og andre norske medier kun bruker ordet «Sør-Libanon» for å beskrive hvor det daglig regner ned artillerigranater, missiler og flybomber. Ca. 25.000 nordmenn har tjenestegjort i Unifil (United Nations Interim Force in Lebanon) i akkurat dette området og er kanskje mer lommekjent der enn i deler av vårt eget land. I tillegg kommer alle de pårørende, folk med tjeneste fra Untso (United Nations Truce Supervision Organization) og alle norsk-libaneserne som nå bor i Norge.

Vi sitter med spørsmålet: «Hvilke landsbyer er det snakk om?» Ikke alle har tilgang til kanalen Al Jazeera, men vi hører jo navnene uttalt på arabisk som Khiam, Marjayoun, Et Taibe, Nabathieh, steder som er vel kjent for kanskje 40.000 nordmenn. Kan Aftenposten bidra litt mer med lokalgeografi for å fortelle hvor i Sør-Libanon det er snakk om? Klassekampen var den eneste riksavisen som hadde lokalkunnskaper før, da Peter M. Johansen rapporterte fra området. Hans lokalkunnskaper var sterkt medvirkende til at jeg ble fast abonnent nettopp fordi jeg var lokalkjent og ønsket å vite mer om hvor det bombes.

Svein Ødegården, brigader (p), Unifil-veteran

Read Entire Article